Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εορταστικές συναυλίες για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα

το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

• Η Νυχτερίδα του Strauss, μία χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 20:30

Οι 4 καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες: Κάτια Πάσχου, σοπράνο, Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο, Γιάννης Φίλιας, τενόρος, Γιώργος Ματθαιακάκης, βαρύτονος με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκι στο πιάνο ερμηνεύουν αποσπάσματα από την οπερέτα Η Νυχτερίδα του Johann Strauss, καθώς και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μία συναυλία για όλους τους λάτρεις της όπερας, αλλά και όσους θέλουν να τη γνωρίσουν. Με τη συμμετοχή των μαθητών του παιδικού εργαστηρίου Φωνητικής του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και της Χορωδίας της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, η οποία συμμετέχει αφιλοκερδώς.

• Άγγελοι, Ποιμένες και Μάγοι Μουσικές για τα Χριστούγεννα από το Μεσαίωνα ως τον 21ο αιώνα

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 20:30

Μία βραδιά με χριστουγεννιάτικες μουσικές απ’ όλες τις γωνιές της Ευρώπης παρουσιάζει το σύνολο μπαρόκ μουσικής Sinfonia, ένα από τα παλιότερα στην Ελλάδα στο χώρο της παλιάς μουσικής. Αποτελείται από τους: Φανή Γκάρτζου, φλάουτo με ράμφος, Γιάννη Παπαγιάννη, φλάουτo με ράμφος και μπαρόκ όμποε, Έφη Μηνακούλη, θεόρβη, Άγγελο Ρεπαπή, βιόλα ντα γκάμπα και Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο, ενώ στη συγκεκριμένη συναυλία συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης κόντρα τενόρος, Michael Chance.