Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δώρος Δημοσθένους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Δώρος Δημοσθένους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει έναν Μουσικό Περίπλου της Μεσογείου με τον Δώρο Δημοσθένους και τους

συνεργάτες του Lamia Bedioui από την Τυνησία, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.


Αποπλέουν από την Κύπρο και ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια και λαούς,  που μας ενώνουν η κοινή  μοίρα, οι καημοί και η ιστορία της Μεσογείου.

Ένας μελωδικός περίπλους με τραγούδια των λαών μιας θάλασσας που υπήρξε το κέντρο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού για πολλούς αιώνες.


Ο Δώρος Δημοσθένους ερμηνεύει τραγούδια δημοτικά, δημιουργήματα του λαού, αλλά και επωνύμων συνθετών, δίνοντας  έμφαση στα τραγούδια της Κύπρου, από το μεσαίωνα  και την αναγέννηση, μέχρι τις μέρες μας.

 

Παράλληλα,  κρίκοι συνδετικοί  ανάμεσα σε μελωδίες διαφορετικής προέλευσης είναι κείμενα, από συγγραφείς που επισκέφτηκαν τους διάφορους τόπους και από τη λαϊκή παράδοση, ή κείμενα γραμμένα ειδικά για τη συναυλία .

 

Στην παράσταση συμμετέχουν φιλικά η Lamia Bedioui από την Τυνησία, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, η Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.

 

Αφήγηση: ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης

 


Η παράσταση πραγματοποιείται με την χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

 

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart


Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δώρος Δημοσθένους live στη Ρότα
20.12.2016 15:05
Μετά από απαίτηση του κοινού και για να μην σπάμε τις παραδόσεις o Δώρος Δημοσθένους έρχεται για ένα τελευταίο εορταστικό Live στην Ρότα, δύο μέρες πριν την έλευση των Χριστουγέννων για να ευχηθούμε χρόνια πολλά και να αποχαιρετήσουμε την χρονιά που φεύγει.
Ο Δώρος Δημοσθένους για 4 παραστάσεις στον Ιανό
25.11.2016 16:40
Ο Δώρος Δημοσθένους παρέα με την εκρηκτική του μπάντα επιστρέφει στην σκηνή του Ιανού για 2 προ-εορταστικά διήμερα στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο χαρισματικός ερμηνευτής και performer σε μια παράσταση με αφορμή το νέο του album με τίτλο Compere.
Ο Δώρος Δημοσθένους για δύο live στη Ρότα
06.09.2016 12:34
Ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνιση στον χώρο αυτό, ο Δώρος Δημοσθένους επιστρέφει στην όμορφη αυλή της Ρότας για δύο μοναδικές βραδιές.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.