Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Επιχείρηση... Κεραμεικός - Μεταξουργείο

Επιχείρηση... Κεραμεικός - Μεταξουργείο
Η ad gallery συμμετέχοντας στο πρωτότυπο project σύγχρονης τέχνης ReMap KM, στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας, παρουσιάζει την έκθεση «Η Πόλις: από την Προσαρμογή στην Υπέρβαση» από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου.

Η ad gallery συμμετέχοντας στο πρωτότυπο project σύγχρονης τέχνης ReMap KM, στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας, παρουσιάζει την έκθεση «Η Πόλις: από την Προσαρμογή στην Υπέρβαση» από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση βασισμένη στο concept του Destroy Athens που ξεκίνησε με την 1η Μπιενάλε της Αθήνας και εντάσσεται στο project ReMap KM.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καλούνται να δημιουργήσουν με γνώμονα τη διαμόρφωση του αστικού ιστού, μέσα από την προσαρμογή του στην πραγματικότητα και τις επιλογές αυτής της διαμόρφωσης. Μέσα στην Πόλη γεννάται η υπέρβαση. Είναι ενάντια στη φύση ή αναγκαίο κακό του σύγχρονου καιρού;

Τον κύριο χώρο για την έμπνευση των καλλιτεχνών του ReMap KM αποτελούν οι περιοχές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, δύο γειτονιές παραμελημένες, αλλά άμεσα συνδεδεμένες με την τέχνη τα τελευταία χρόνια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project της ad gallery είναι οι: Jan Fabre, Στήβ Γιαννάκος, Νίκος Μάρκου, Νίκος Παπαδημητρίου , Πάρις Πετρίδης, Su-Mei Tse και Σάββας Χριστοδουλίδης

Info
Η Πόλις: από την Προσαρμογή στην Υπέρβαση
Ad Gallery
Χώρος: Ιάσονος 47, ισόγειο και υπόγειο
Διάρκεια: 8 Σεπτεμβρίου με 13 Οκτωβρίου 2007
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 17.00 με 20.00 και Κυριακή 14.00 με 20.00
Μέρος τους Remap KM project
www.adgallery.com

Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Flying over the Abyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος: η έκθεση του ΝΕΟΝ στο Ωδείο Αθηνών
08.11.2016 13:21
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση ‘Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος’ και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, από τις 18 Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.