Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ιωνικό Κέντρο: Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου

Ιωνικό Κέντρο: Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου

Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα παρουσιάζει το πρόγραμμά του για τον Δεκέμβριο που περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και διαμορφώνεται

ως εξής:
 

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου
Ώρα : 22:00
Στο μαγικό κόσμο της Jazz

Η Γωγώ Μπαλαμπίνη στο τραγούδι και ο Γιώργος Δούσης στο πιάνο σε ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα jazz standards των Nina Simone, Ella Fitzgerald, Diana Krall, Marilyn Monroe, Duke Ellington, Cole Porter κ.α, καθώς και σε κομμάτια-σταθμούς, για τους λάτρεις της Αμερικάνικης σκηνής και όχι μόνο, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ν. Υόρκη, την Αφρική και την Ανατολή.
Mια μουσική περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια, λυρικότητα, περίτεχνες ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμό.  
 
Είσοδος: 8ευρώ

 

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου
Ώρα : 22:30

Στην Αρχή του Χειμώνα

 

Τρείς χειμωνιάτικες μουσικές ιστορίες του Β.Ρακόπουλου, δοσμένες σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο  αφήγησης όπου οι μουσικοί εξερευνούν τις δυνατότητες ισορροπίας κλασικής φόρμας και αυτοσχεδιαζόμενων μερών.    Αιθέριες αποχρώσεις με δύο δοξάρια και μια  κιθάρα, προχωρούν στο χειμωνιάτικο τοπίο. Ονειρεύονται μια εξαγνιστική καθαρότητα, χορεύουν στο χιόνι.
Θέμης Νικολούδης  -  βιολί
Βασίλης Ρακόπουλος  - κιθάρα

Είσοδος : 8ευρώ

 

 

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου
Ώρα : 20:30

Θεατρικό Αναλόγιο – Αφιέρωμα στον Έρνεστ Χέμινγουαιη
Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος και η Άννα Σακαλή παρουσιάζουν – για πρώτη φορά μεταφρασμένα στην Ελλάδα – το διήγημα του αμερικανού συγγραφέα  «Μια γάτα στη βροχή» καθώς και αποσπάσματα απ’την ερωτική αλληλογραφία μεταξύ του Χέμινγουαίη και της ηθοποιού Μαρλένε Ντήτριχ.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η (διπλή) Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Α.
08.12.2016 11:48
Δύο από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη (διπλή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που γίνεται, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα παραμύθια και τις ιστορίες. Και φυσικά τη μουσική.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Metamorphosis: Οι μουσικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
01.06.2016 16:32
Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας με τον χώρο. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει η Μουσική, με τη συμμετοχή 14 ξεχωριστών προγραμμάτων συναυλιών, διαδραστικών εργαστηρίων, και παραστάσεων. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια.
Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου - Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
13.05.2016 13:40
Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο.