Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Μαρία Αλούπη και Ανδρέας Δικτυόπουλος: It’s all ABOUT: music, arts and poetry!

Μαρία Αλούπη και  Ανδρέας  Δικτυόπουλος:  It’s all ABOUT: music, arts and poetry!

Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε διοργανώσεις γύρω από την σύγχρονη μουσική , οργανώνοντας ένα κύκλο 30 διαλέξεων με θέματα εξειδικευμένα που απευθύνονται σε μουσικούς, όμως, με την παρουσίαση κατάλληλη και για το φιλότεχνο κοινό (αρχές του 2007 στην οδό Ιπποκράτους στην Αθήνα στο Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας).

 

Photo: Βιργίλιος Τσιούλλι

 

Η υποδοχή από τον κόσμο ήταν θερμή. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με το κενό που υπάρχει στην Αθήνα σε σχέση με την σύγχρονη μουσική,  ήταν τα κίνητρα για να προχωρήσουμε στην παραγωγή συναυλιών και φεστιβάλ, καλώντας καλλιτέχνες διεθνούς φήμης με προγράμματα που δεν έχουν ξαναγίνει στην Ελλάδα. Οι διοργανώσεις έγιναν σε μουσεία, Ινστιτούτα και ανεξάρτητους χώρους. Στόχος ήταν η ποιότητα της επιμέλειας των διοργανώσεων και η δημιουργία ενός νέου κοινού που διαρκώς θα μεγάλωνε. Μέχρι σήμερα περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις διοργανώσεις μας.

 

Το 2009 αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν δικό μας χώρο. Μετά από μήνες καταλήξαμε στην οδό Μιαούλη 18 στου Ψυρρή, δίπλα από το μετρό Μοναστηράκι. Σχεδιάσαμε και ανακαινίσαμε τον χώρο με ειδική μελέτη για την ακουστική του ήχου και για να είναι κατάλληλος για εικαστικές εκθέσεις / δρώμενα. Τον ονομάσαμε ABOUT: . Με την βοήθεια του γραφίστα Μιχάλη Σέμογλου, στήσαμε το profile του χώρου. Τα εγκαίνια του ABOUT: έγιναν στις 19 Απριλίου 2010. Στην συνέχεια, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως η Χριστίνα Κατσάρη, η Αλέξια Αλμπάνη, ο Άκης Μποτσαρόπουλος και ο Δημήτρης Χαλκιαδάκης, αγκάλιασαν και βοήθησαν έμπρακτα την προσπάθεια.

 

Το ABOUT είναι ένας σύγχρονος χώρος Πολιτισμού. Αποτελεί το νέο βήμα του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας (ΚΕΜΣΕ), του φορέα που από το 2007 διοργανώνει και παράγει πρωτοποριακά μουσικά δρώμενα. Μέσα από το φάσμα που εκτείνεται από την ηλεκτροακουστική, την πειραματική, έως την οργανική μουσική, το ABOUT επιλέγει και προτείνει σημαντικά διεθνώς μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες. Με κεντρικό πάντα άξονα την μουσική, διευρύνει τα περιεχόμενα των δραστηριοτήτων του, συμπεριλαμβάνοντας τις εικαστικές τέχνες και την ποίηση.

 

Στόχος του ABOUT: είναι η δημιουργία ενός επικοινωνιακού πεδίου που να φέρνει σε επαφή τόσο τους δημιουργούς από διαφορετικές Τέχνες μεταξύ τους, όσο και να ενισχύει την σχέση τους με το κοινό. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το πρόγραμμα θα αρθρώνεται από συναυλίες , εκθέσεις, projects, εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και συνέδρια. Ευρύτερος στόχος του ABOUT: είναι η προώθηση της σχέσης της ελληνικής πολιτιστικής παραγωγής με το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

 

Info: Η Μαρία Αλούπη πιανίστρια και συνθέτρια και ο Αντρέας Δικτυόπουλος συνθέτης. Μαζί και οι δύο έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του ABOUT:. www.aboutt.gr

Σχετικές ειδήσεις
Μαρία Φιλοπούλου: Το αντίδοτο του νερού (l'eau comme antidote)
08.06.2016 10:53
Έχω εμμονή με το νερό και ό,τι έχει σχέση μ´ αυτό, στην προσωπική μου ζωή και στην ζωγραφική μου τα τελευταία χρόνια.
Δημήτρης Τάταρης: Δημιουργική διαδικασία και μοναχικότητα
12.02.2016 14:38
Αυτό που μου προσφέρει η τέχνη, μέσα από την δημιουργική διαδικασία, είναι η μοναχικότητα και όχι η μοναξιά, η απόλυτη χωρίς περιορισμούς ελευθερία έκφρασης.
Γιάννης Αδαμάκος: Το ταξίδι μου
27.01.2016 13:13
Η ζωγραφική μου περιστρέφεται γύρω από τρία θεμελιώδη στοιχεία: τον Χώρο, τη Φιγούρα και το Φως. Ζωγραφίζω με θεματικές ενότητες.
Depression Era: Κατοίκηση
13.01.2016 11:48
“Αν και η ψυχολογική πίεση συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα βρεθούν στον Άρη, μάλλον δεν αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο το οποίο θα μπορούσε να ματαιώσει κάθε σχέδιο για τη δημιουργία μιας αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.”
Δημήτρης Μεράντζας: Περίπατος
15.12.2015 16:50
Πριν από 20 χρόνια -τον Σεπτέμβριο του 1995- ξεκίνησα να οργανώνω την σύνθεση ενός έργου που δεν είχε εμφανή αισθητική σχέση με την μέχρι τότε δουλειά μου και αποτέλεσε την εκκίνηση μιας μεγάλης -σε έκταση- ενότητας, η οποία είναι συνεχώς σε εξέλιξη και φέρει τον γενικό τίτλο : «Η Πραγματικότητα είναι Πληροφοριοδότης της φαντασίας».