Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Michael στους κινηματογράφους

Michael στους κινηματογράφους

Η ταινία Michael σε σενάριο και σκηνοθεσία Μάρκους Σλάινζερ θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Άστυ» από τις

15 Δεκεμβρίου 2011.

 

Σύνοψη:

Η ταινία περιγράφει τους 5 τελευταίους μήνες της «συμβίωσης» ενός 35χρονου παιδόφιλου και του μικρού αγοριού, που έχει απαγάγει και κρατά στο σπίτι του.

 

Για την ταινία:

Ο Μάρκους Σλάινζερ, βοηθός σκηνοθέτη στη «Λευκή κορδέλα» του Μ. Χάνεκε, είναι ο δημιουργός αυτής της ταινίας βασισμένος στα πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Αυστριακή κοινωνία με την υπόθεση της 10χρονης Νατάσα Κάμπους, θύμα απαγωγής από έναν παιδόφιλο το 1998.


Το προφίλ του παιδόφιλου σκιαγραφείται σε αυτή την ταινία με τρόπο που προκαλεί περισσότερο την συνείδηση παρά το βλέμμα, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και μία φαινομενική ευγένεια που σοκάρει.

 

Στοιχεία ταινίας:
Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Μάρκους Σλάινζερ
Παίζουν: Μίχαελ Φούιθ, Κριστίν Κάιν, Ντέιβιντ Ράουενμπέργκερ

 

Διακρίσεις – Συμμετοχές:
 

• Επίσημη συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα
του Φεστιβάλ των Καννών 2011.
• Κυρίως Πρόγραμμα Ανοιχτοί Ορίζοντες 52o Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωταγωνιστή Michael Fuith (Μίχαελ Φούιθ).
• Β ραβείο Καλύτερης Ταινίας στη Μπιεννάλε – Φεστιβάλ Κινηματογράφου
της Βιέννης
«Ο Μάρκους Σλάινζερ μας δείχνει την αθλιότητα της εξουσίας, αναγκάζοντας μας έτσι, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία μας μέσα από ένα οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα υπαρκτό θέμα, που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», Κριτική Επιτροπή Μπιεννάλε
• Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο μπαμπάς μου, του Βίσαρ Μορίνα στον κινηματογράφο Άστορ
14.11.2016 13:18
Η επίσημη πρόταση του Κοσόβου για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, ο Μπαμπάς μου του Βίσαρ Μορίνα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφου Άστορ.
Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς, του Ντέρεκ Σιανφράνς
09.11.2016 12:33
Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς, "Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς", με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender, κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στους κινηματογράφους από την Odeon.
Café Society, του Γούντι Άλεν
19.08.2016 10:38
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 25 Αυγούστου 2016 την ταινία Café Society, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν.
Θα σε Περιμένω, Πάντα., του Giuseppe Tornatore
06.07.2016 15:42
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 14 Ιουλίου 2016 την ταινία «Θα σε Περιμένω, Πάντα.» (La Corrispondenza) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Giuseppe Tornatore.
Το Μυστικό του Δικαστή, του Κριστιάν Βενσάν
08.03.2016 13:22
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 10 Μαρτίου 2016 την ταινία Το Μυστικό του Δικαστή (L’ Hermine) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κριστιάν Βενσάν.