Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Καλιγούλας Τύραννος - Ο χορός των τρωκτικών στο Θέατρο στον Κύβο

Καλιγούλας Τύραννος - Ο χορός των τρωκτικών στο Θέατρο στον Κύβο

Με αφορμή το κορυφαίο υπαρξιακό δράμα του Αλμπέρ Καμύ «Καλιγούλας», η ομάδα 4frontal ανεβάζει την παράσταση «Καλιγούλας Τύραννος»,

μια σκηνική αντανάκλαση πάνω στους άξονες του έργου, όπως αυτοί φωτίζονται στο αβέβαιο παρόν.
Σε μια καταστροφή που επέρχεται μπορείς ακόμα να είσαι ανθρώπινος.


Να γελάς, να τρέχεις, να παίζεις.


Μια παράσταση «συνειρμική», αντιρεαλιστική, που εκθέτει προβληματισμούς για τη διαχείριση του προσωπικού μας παρόντος, όπως αυτό έλκεται από το ιστορικό και λογοτεχνικό παρελθόν του δυτικού πολιτισμού.
 

Ένα έργο «σπαραγμάτων» της σύγχρονης δυτικής λογοτεχνίας.


Μια παράσταση που επιδιώκει να αποδώσει τον παλμό της σύγχρονης υπαρξιακής αγωνίας μέσα από μια γλώσσα μουσική , που συγχρονίζεται με το ενεργητικό «σκηνικό» σώμα , μέσα από ρυθμικές δομές, μέσα από την αγωνία μιας καταστροφής που έρχεται και ψάχνοντας για το πώς θα παραμείνουμε ανθρώπινα παρόντες.


Μεταφράζοντας το επερχόμενο τέλος σε μια καινούρια αρχή.

 

Συντελεστές παράστασης:
 

Κείμενο, σκηνοθεσία: Γρηγόρης Λιακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Αριστέα Σταφυλαράκη
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Ματαράγκας , Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Επιμέλεια ήχων και μουσικής: Σταύρος Γιαννουλάδης

 

Παίζουν:
Ελένη Κουτσιούμπα, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης

 

Μια παραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας 4frontal, με την υποστήριξη της Ω2 (σύνδεσμος αποφοίτων Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών).
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
23.12.2016 16:25
Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen, με το Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών και πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Υμπύ Τύραννος: μία επιπλέον παράσταση στο Θέατρο Σταθμός
30.05.2016 12:36
Λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας θέσεων στις έως τώρα παραστάσεις, ο Υμπύ Τύραννος θα παιχτεί για μία ακόμη φορά (και τελευταία) το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός.
Yμπύ Τύραννος από τους ActUBǓστες στο Θέατρο Σταθμός
04.05.2016 14:41
Οι ActUBǓστες παρουσιάζουν την τραγική φάρσα του Alfred Jarry, Υμπύ Τύραννος, σε σκηνοθεσία Έλενας Βόγλη, στο Θέατρο Σταθμός για τέσσερις μόνο παραστάσεις.