Οι θρύλοι του Swing, οι Σουηδοί Harlem Hot Shots έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή

9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση της ομάδας Lindy Hop Greece για να συμμετάσχουν στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς φεστιβάλ swing χορού και μουσικής που διοργανώνουν, του Swingalonica Festival.

Πρόκειται για την πιο εκρηκτική ομάδα χορού, που με την πρωτοποριακή της δράση πριν από 25 χρόνια, έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναβίωση της swing κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Όλες οι παραστάσεις της οκταμελούς ομάδας είναι εμπνευσμένες από την αυθεντική ατμόσφαιρα της swing περιόδου, δίχως σύγχρονους νεωτερισμούς, ακολουθώντας με σεβασμό τις αρχές ενός κινήματος που έσπασε τα κατεστημένα και διαμόρφωσε την ελεύθερη σκέψη στη σύγχρονη Αμερική.

Μέντορές τους άλλωστε υπήρξαν μουσικοί και χορευτές που μεσουράνησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τις δεκαετίες του ’30 και ’40. Με την κατεύθυνση τους αλλά και την συνεχή παρακολούθηση αρχειακού υλικού σμιλεύτηκε το ύφος των Harlem Hot Shots, ώστε σήμερα να θεωρούνται ανεπιφύλακτα οι σημαντικότεροι εκφραστές της γνήσιας swing χορευτικής σκηνής.

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater θα παρουσιάσουν την παράσταση SWINGIN\’ IN BLACK & WHITE. Ένα χορευτικό show που βασίζεται σε Αφροαμερικάνικες χορογραφίες από το 1900 μέχρι το 1950, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλες τις ενότητες του swing, με έντονες χορευτικές φιγούρες αλλά και ρυθμικά μουσικά κομμάτια, καλύπτοντας μια καλλιτεχνική περίοδο που έβαλε τα θεμέλια στην Αμερικάνικη αλλά και Ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή.

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο ατμοσφαιρικό Χόλιγουντ του πρώτου μισού του 20ου αιώνα όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την αναπαραγωγή κλασικών χορογραφιών καθώς και εκκεντρικά πρωτότυπα κομμάτια των Harlem Hot Shots. Πάνω στη σκηνή οι χορευτές θα βρίσκονται σε εικονική διάδραση με θρυλικούς χορευτές μέσω της προβολής σε προτζέκτορα κλασικών σκηνών από νοσταλγικές ταινίες της εποχής.

Οι Harlem Hot Shots συμπράττουν με τους θρύλους! Οι θρύλοι συναντούν τους Harlem Hot Shots!

Support acts: The Speakeasies Swing Band live, DJ set Penelope, Snowball
Dress code: Black and White

Η εμφάνιση των Harlem Hot Shots στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Swingalonica, του μοναδικού διεθνούς φεστιβάλ swing χορού και μουσικής που γίνεται στην Ελλάδα. Ένα εξαντλητικό τριήμερο στις 9 – 11 Δεκεμβρίου πλημμυρισμένο από workshops χορού που θα καλύπτουν τα περισσότερα είδη παραδοσιακών Αμερικάνικων χορών της swing περιόδου (\’20-\’40) όπως Tap, Authentic Jazz, Burlesque και φυσικά Lindy Hop. Τα μαθήματα θα παραδώσουν σπουδαίοι δασκάλοι του εξωτερικού όπως είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και εκπληκτικοί performers, Kevin St. Laurent και Jo Hoffberg από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι Harlem Hot Shots.

Και φυσικά το πρόγραμμα δεν θα ήταν πλήρες δίχως τα ξέφρενα πάρτι που θα γίνονται καθημερινά σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης με live μπάντες και DJ-sets.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα το βρείτε στο ακόλουθο link:
http://www.lindyhop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=61&lang=el