Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Κοινή Θέα: Έκθεση στο Εθνικό Θέατρο

Κοινή Θέα: Έκθεση στο Εθνικό Θέατρο

Συνεχίζεται και φέτος ο διάλογος του θεάτρου με τις εικαστικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα με αυτές που ανήκουν στο πεδίο συνάντησης της

σύγχρονης τέχνης με το θέατρο. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Θέατρο επιδιώκει να φέρει το θεατρικό κοινό σε επαφή με το έργο σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, σε Κοινή Θέα κοινή θέα με τις παραστάσεις του.

 

Στην πρώτη από τις τρεις ενότητες της θεατρικής περιόδου 2011-2012 ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει στους χώρους των φουαγέ της Νέας και της Κεντρικής Σκηνής του κτιρίου Τσίλλερ έργα της Μάρθας Δημητροπούλου, του Νίκου Κεσσανλή και του Κώστα Μπασάνου.

 

 

εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, από τις 5:00 έως τις 9:00 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012.

 

 

Σε μια περίοδο σκληρής κρίσης σε πολλά επίπεδα και με αφετηρία το μότο της χρονιάς Τί είναι η πατρίδα μας, η Κοινή Θέα επιλέγει να παρουσιάσει τη ματιά μιας ιστορικής μορφής της δεκαετίας του ’60 και δύο νέων σύγχρονων καλλιτεχνών, με έργα που συνδυάζουν την ταπεινότητα των υλικών με το ποιητικό περιεχόμενο.

 

Ο Νίκος Κεσσανλής, εμβληματική μορφή της επαναστατικής γενιάς του ‘60 εκπροσωπείται με ιστορικά αλλά και εξαιρετικά επίκαιρα έργα αυτής της περιόδου. Η Μάρθα Δημητροπούλου παρουσιάζει μια νέα εγκατάσταση σχεδιασμένη για τον χώρου του φουαγέ του Α’ εξώστη της Κεντρικής Σκηνής σε διάλογο με την παράσταση Περικλής του Σαίξπηρ που παίζεται αυτή την περίοδο. Τέλος, ο Κώστας Μπασάνος δημιουργεί, ειδικά για τον χώρο του φουαγέ της Νέας Σκηνής, μια επιτείχια εγκατάσταση με τίτλο This is the way the world ends, χρησιμοποιώντας τους τελευταίους στίχους του ποιήματος του Τ. Έλιοτ Οι κούφιοι άνθρωποι από τη συλλογή Έρημη Χώρα.

 


Επιμέλεια: Ελένη Κούκου και Κατερίνα Τσέλου  

 

Σχετικές ειδήσεις
Κώστας Παπανικολάου: Ανα-δρομή, έκθεση από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου
16.11.2016 12:40
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στη Φωκίωνος Νέγρη 16 η έκθεση «Κώστας Παπανικολάου: Aνα-δρομή». Στην έκθεση παρουσιάζονται 32 από τα 75 έργα του Κώστα Παπανικολάου που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση: Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά
14.06.2016 11:30
Η ενδέκατη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών - αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο “Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση” θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.