Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Καλλιτέχνες σε δωμάτια έκτακτης ανάγκης

Καλλιτέχνες σε δωμάτια έκτακτης ανάγκης
Το Emergency Room είναι ένα σχήμα τέχνης που παρουσιάζεται από τον Thierry Geoffroy με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta.

Το Emergency Room είναι ένα σχήμα τέχνης που παρουσιάζεται από τον Thierry Geoffroy με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta.

Το concept της έκθεσης, οι λεπτομερείς οδηγίες και το σχήμα \"στρατολόγησης\" αποδίδεται στο \"συνταγματάρχη\" Thierry Geoffroy! Το Emergency Room είναι ένα ανοικτό σχήμα τέχνης με σταθερή μετακίνηση και καθημερινή αλλαγή στις 12.30 μ.μ, που θα διαρκέσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οπτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε αρχικά στο κέντρο τέχνης Nikolaj στην Κοπεγχάγη, στη Galerie Olaf του Βερολίνου και το PS1/Moma, με επόμενο προορισμό την Αθήνα και τη gallery Ileana Tounta, συνεχίζοντας για Λονδίνο, Παρίσι, Κάιρο και Βαρκελώνη.

Το Emergency Room αποτελεί μια διεθνή οπτική πλατφόρμα που ενημερώνεται καθημερινά. Ο συνταγματάρχης συγκεντρώνει σε αυτήν την επιχείρηση διάφορους καλλιτέχνες που συμφωνούν ότι ο πλανήτης είναι σε κατάσταση τρομερής έκτακτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο διάλογο για τα ζητήματα, τα οποία είναι αποτελέσματα της παρούσας κατάστασης. Είναι μια έκφραση τέχνης που συμβαίνει τώρα, σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πάτωμα της γκαλερί θα φιλοξενήσει μια κυκλική δομή (το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης). Αυτός ο κυκλικός άσπρος κύβος, ο χώρος που ενθαρρύνει τη συζήτηση με άλλα λόγια, σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον Jean De Piepape.

Οι καλλιτέχνες θα τοποθετούν τις εργασίες που αντιστοιχούν στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνικές και διεθνείς υποθέσεις, καθημερινά και σε μία δεδομένη στιγμή, στις 12.30 μ. μ.

Η παραπάνω διαδικασία θα ελεγχθεί και θα τεκμηριωθεί από τον κριτικό τέχνης Γιάννη Κωνσταντινίδη και θα ενημερώνεται τακτικά στην ιστοσελίδα www.emergencyrooms.org/athens.html.

Στο ισόγειο της γκαλερί θα παρουσιαστεί έκθεση βασισμένη στην έννοια της εξαιρετικά γρήγορης έκθεσης Δωματίων Εκτακτης Ανάγκης.

Info
Emergency Room
Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta: Αρματολών και Κλεφτών 48, τηλ.: 210 6439466
Διάρκεια έκθεσης: 3 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου
www.art-tounta.gr
Ο πλήρης κατάλογος των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο: www.emergencyrooms.org/athens.html

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.