Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ηρωες της Αριστοφανικής κωμωδίας

Ηρωες της Αριστοφανικής κωμωδίας
Κοστούμια, μάσκες, αντικείμενα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, από μεγάλες παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, φιλοξενούνται έως τις 5 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Επιδαύρου.

Κοστούμια, μάσκες, αντικείμενα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, από μεγάλες παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, φιλοξενούνται έως τις 5 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Επιδαύρου.

 

Το μουσείο της Επιδαύρου, από το 2001 και κάθε χρόνο, στεγάζει μια σημαντική ιστορική συλλογή , με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό και θεατρικό ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του θερινού Φεστιβάλ.

 

Φέτος η έκθεση του καλοκαιριού, έχει αφιερωθεί στους ήρωες της κωμωδίας του Αριστοφάνη και περιλαμβάνει κοστούμια, μάσκες, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία προήλθαν μέσα από τη συνεργασία σημαντικών ενδυματολόγων, φωτογράφων και άλλων ανθρώπων του θεάτρου και προέρχονται από προηγούμενα Φεστιβάλ της Επιδαύρου.

 

INFO

Μουσείο Φεστιβάλ Επιδαύρου, τηλ.: 27530 22026, διάρκεια έκθεσης: έως 5 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Μεγάλες διοργανώσεις το φθινόπωρο στο Τελλόγλειο
27.07.2016 13:28
Με τρεις μεγάλες εκθέσεις ετοιμάζεται να υποδεχτεί δυναμικά το φθινόπωρο το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Το χάος των αναμνήσεων: Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη
26.07.2016 10:43
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων. Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη» έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην αθηναϊκή γκαλερί a.antonopoulou.art.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου: έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
19.04.2016 11:07
Στις 18 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met) άνοιξε για το κοινό η έκθεση με τίτλο «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου», η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 265 μοναδικά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν υπό την προστασία των ηγεμόνων των ελληνιστικών βασιλείων, με έμφαση στην αρχαία πόλη της Περγάμου.