Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Μουλουδάκης: Ημερολόγιο ενός Άλλου (Μέρος Πρώτο) στο Beton7

Γιώργος Μουλουδάκης: Ημερολόγιο ενός Άλλου (Μέρος Πρώτο) στο Beton7

To Beton7 παρουσιάζει για δεύτερη φορά και για δύο επιπλέον παραστάσεις - στις

9 και στις 23 Φεβρουαρίου -  το πρώτο μέρος του έργου “Ημερολόγιο ενός Άλλου”, μία “σπονδυλωτή ιστορία” σε κείμενα και μουσική του Γιώργου Μουλουδάκη. Πρόκειται για μια παράσταση πολυμέσων, που χρησιμοποιεί λόγο σε προβολή , προηχογραφημένα υλικά και μουσική από ένα ηλεκτρονικό κουαρτέτο .

 

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Γιώργο Μουλουδάκη (κείμενα, μουσική, σχεδιασμός, κλασική και midi κιθάρα), Χάρη Κανελλίδη (midi κιθάρα), Μιχάλη Σουλάκη (ηλ. Μπάσο) και Γιάννη Λελούδα (τύμπανα φυσικά και midi). Τα οπτικά και τα ηχητικά υλικά διαμορφώνονται ζωντανά, εξ’ ου και η διάρκεια ποικίλει από παράσταση σε παράσταση.

 

Από τον Γιώργο Μουλουδάκη:


«Δομικό στοιχείο του Ημερολογίου είναι το θραύσμα. Ναυάγια λόγου (λέξεις-λαχνοί) εγκαταλείπονται στην οθόνη, βυθισμένα σ’ ένα χαμηλόφωνο εικαστικό περιβάλλον . Σκόρπια φύλλα ημερολογίου, χρόνος κατακερματισμένος αλλά πλούσιος -Χρόνος της κρυφής καθημερινότητας που αναπνέει παράλληλα με την “πραγματική”. Μουσική λιτή, όσο μια σημείωση που επιμένει. Προετοιμασμένοι ήχοι κινούνται σε ενδεχόμενους  κόσμους. Μέσα και έξω πραγματικότητα διαχέονται η μια στην άλλη. Η τεχνολογία στηρίζει αυτόν τον χαμαιλέοντα, διολισθαίνοντας προς την αισθητηριακή αποδόμηση: Το επαναστατικό κυοφορείται εδώ, στον πυρήνα του ασυνείδητου και μόνο. Ονομάζουμε Άλλον το πρόσωπο που ψιθυρίζει από εκείνο το υποβολείο και κρυφοκοιτάζουμε στο ημερολόγιό του στο βαθμό που Εκείνο το επιτρέπει. Η σύμβαση προϋποθέτει τον εσωτερικό συλλαβισμό του θεατή: Το σώμα του Πρωταγωνιστή υπάρχει, εφόσον το πλάθει στη φαντασία μας ο κοινός Μύθος. Πιθανό “δώρο ασημένιο ποίημα”, ένα σκίτσο του δικού μας μοναδικού Άλλου.»

 

Επεισόδια πρώτου μέρους


Ι. Νεκροταφείο χαρταετών (9 ημέρες)
ΙΙ. Παράξενο τραίνο (2 ημέρες)
ΙΙΙ. Λαβύρινθοι (4 ημέρες)
IV. Η άμμος του βυθού (15 ημέρες)

 

Συντελεστές


Γιώργος Μουλουδάκης - κείμενα, μουσική, σχεδιασμός, κλασική και midi κιθάρα
Χάρης Κανελλίδης - midi κιθάρα
Μιχάλης Σουλάκης - ηλ. μπάσο
Γιάννης Λελούδας -τύμπανα φυσικά και midi
Studio 19 - προβολές κειμένων, βίντεο και ηχητική προβολή
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
Back to the basics: Uncanny: ομαδική έκθεση στη ENIA Gallery
15.11.2016 13:45
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Back to basics: Uncanny» σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη.
Save_Delete_Cancel: ομαδική έκθεση στο Beton7
15.09.2016 17:27
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει έργα των Αντώνη Καλαμαρά Πράπα, Adrien Chevrier και Dune Perez στην έκθεση με τίτλο SAVE_DELETE_CANCEL.
Η ζωή είναι αλλού: έκθεση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκη
31.05.2016 12:58
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Τομέας Φωτογραφίας διοργανώνουν την ετήσια έκθεση των σπουδαστών της σχολής με τίτλο Η ζωή είναι αλλού, και μας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που θα είναι γεμάτη δημιουργικότητα.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
21.04.2016 15:14
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA, στο πλαίσιο της Σύναψης 2 (Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου), συνεχίζει το πείραμα “συγκατοίκησης” στον χώρο του Μπαγκείου μας προσκαλεί σε ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.