Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Graveyard Café Band - ελευθερία ή θάνατος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Graveyard Café Band - ελευθερία ή θάνατος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η bijoux de kant μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Faust, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Graveyard Café Band / ελευθερία ή

θάνατος» στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 8 παραστάσεις.


Μια performance που ανασύρει τον εξεγερσιακό ρομαντικό λόγο, μέσα από ελληνικά κείμενα του 19ου και του 20ου αιώνα. Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και  λόγια από τον Κάλβο και το Σολωμό, μέχρι τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και την Κατερίνα Γώγου . Ο λόγος και η στάση ζωής μιας επαναστατημένης γενιάς, που αναγνωρίζει τη ματαιότητα της εξέγερσής της, αποδομεί τα σύμβολα της ελευθερίας της και βουτά στην απόγνωση και τη μελαγχολία για να επιστρέψει στον μεγάλο της έρωτα: το θάνατο.   

 

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Κατασκευή κουστουμιών: Χαρά Δάρμα
Ειδικές κατασκευές: Έλενα Κουφάκη
Παντιέρα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Φωτογραφίες: Έμμα Κυριακοπούλου
Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος
Οργάνωση: Bijoux de Kant, Coffee Republic, ΙΜΚ

 

bijoux de kant:


Η bijoux de kant δημιουργήθηκε από τον εικαστικό – σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα τον Δεκέμβριο του 2010.


Το 2011 η ομάδα πραγματοποιήσε τις παρακάτω δράσεις:


- «Χρώματα», παράσταση βασισμένη στη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).       

                                           
- «Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων», παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Johann Wolfgang von Goethe, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών & bijoux de kant). 


- «Graveyard Café band/ ALIVE», μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. (παραγωγή: bijoux de kant).

 

- «Recording actions» ομαδική έκθεση στο TAF σε επιμέλεια Αλέξιου Παπαζαχαρία.

 

Graveyard Café Band:


Η «Graveyard Café Band» αποτελεί μουσικοθεατρική μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009 και τις παραστάσεις της σκηνοθετεί και σκηνογραφεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Η πρώτη της παράσταση με τον τίτλο «IN EXTREMIS», παρουσιάστηκε στο TAF τη σεζόν 2009-2010 σε παραγωγή της ομάδας «Πασπαρτού» και η δεύτερη, με τον τίτλο «ALIVE», παρουσιάστηκε σε παραγωγή της «bijoux de kant», τη σεζόν 2010-2011, στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

 


Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
Το τελευταίο ψέμα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 16:57
«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Η αρχή χωρίς το τέλος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.01.2017 14:41
Πρωτότυπη και πέρα από τα όρια του τυπικού, η μουσικοθεατρική παράσταση “Η αρχή χωρίς το τέλος”, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00, στην κεντρική αίθουσα “Θέατρο” του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.