Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η ελληνική φωτογραφία στο Παρίσι

Η ελληνική φωτογραφία στο Παρίσι
Εννέα σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες , συμμετέχουν στην έκθεση The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, που παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι.

Εννέα σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, συμμετέχουν στην έκθεση The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, που παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, που έχει ως στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Maison Europeenne de la Photographie, είναι ένας δυναμικός διεθνής φορέας της σύγχρονης τέχνης που ρίχνει βάρος στη φωτογραφία και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολυάριθμες εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας.

Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι ή καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία ως εκφραστικό μέσο όπως οι: Κώστας Μπασσάνος, Χριστίνα Δημητριάδου, Πάνος Κοκκινιάς, Παντελής Λαζαρίδης, Δήμητρα Λαζαρίδου , Νίκος Μάρκου, Δέσποινα Μειμάρογλου, Νίκος Ναυρίδης, Μαρία Παπαδημητρίου .

Ο τίτλος της έκθεσης \"The Athens effect\" αναφέρεται στην Αθήνα, η οποία λειτουργεί ως τόπος υποδοχής, πόλος έμπνευσης και δημιουργίας εικόνων και φωτογραφικών αφηγήσεων. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Birgit Hoffmeister.

INFO

The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, 12 Ιουνίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2007, Maison Européenne de la Photographie Παρίσι. Οργάνωση: Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελληνική Τέχνη ταξιδεύει στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων
14.02.2017 13:36
Υπό την επιμέλεια της γνωστής ιστορικού τέχνης και τεχνοκριτικού κ. Έμμυς Βαρουξάκη η Ελληνική Τέχνη ταξιδεύει ακόμη μια φορά έως το Σαλόνι των Ανεξαρτήτων στο Grand Palais στο Παρίσι.
Ο Αττίκ στο Παρίσι, έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
27.01.2017 14:46
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι του Αττίκ! Σχέδια, παρτιτούρες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας μεταφέρουν στο μαγευτικό Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair
30.11.2016 13:54
Το όραμα της δημιουργίας και καθιέρωσης μίας καινούργιας, πρωτοποριακής και πολυδιάστατης Art Fair, λαμβάνει χειροπιαστή μορφή με την υλοποίηση της 1ης Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.