Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η ελληνική φωτογραφία στο Παρίσι

Η ελληνική φωτογραφία στο Παρίσι
Εννέα σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες , συμμετέχουν στην έκθεση The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, που παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι.

Εννέα σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, συμμετέχουν στην έκθεση The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, που παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, που έχει ως στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Maison Europeenne de la Photographie, είναι ένας δυναμικός διεθνής φορέας της σύγχρονης τέχνης που ρίχνει βάρος στη φωτογραφία και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολυάριθμες εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας.

Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι ή καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία ως εκφραστικό μέσο όπως οι: Κώστας Μπασσάνος, Χριστίνα Δημητριάδου, Πάνος Κοκκινιάς, Παντελής Λαζαρίδης, Δήμητρα Λαζαρίδου , Νίκος Μάρκου, Δέσποινα Μειμάρογλου, Νίκος Ναυρίδης, Μαρία Παπαδημητρίου .

Ο τίτλος της έκθεσης \"The Athens effect\" αναφέρεται στην Αθήνα, η οποία λειτουργεί ως τόπος υποδοχής, πόλος έμπνευσης και δημιουργίας εικόνων και φωτογραφικών αφηγήσεων. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Birgit Hoffmeister.

INFO

The Athens Effect: Photographic Images in Contemporary Art, 12 Ιουνίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2007, Maison Européenne de la Photographie Παρίσι. Οργάνωση: Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair
30.11.2016 13:54
Το όραμα της δημιουργίας και καθιέρωσης μίας καινούργιας, πρωτοποριακής και πολυδιάστατης Art Fair, λαμβάνει χειροπιαστή μορφή με την υλοποίηση της 1ης Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.