Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αθώος ή ένοχος σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου στο θέατρο Κάππα

Αθώος ή ένοχος σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου στο θέατρο Κάππα

Το θέατρο Κάππα παρουσιάζει την παράσταση «Αθώος ή ένοχος» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και

Κυριακή.

«Κυρίες και κύριοι! Ονομάζομαι Τζον Καρτράιτ και θα είμαι ο πρόεδρος  του δικαστηρίου στην υπόθεση για την οποία έχετε επιλεγεί ως ένορκοι! Στη δίκη αυτή θα ερευνηθεί μια υπόθεση δολοφονίας…»


 
H μεγάλη επιτυχία του «Αθώος ή Ένοχος» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη συνεχίζεται τη φετινή χρονιά στο θέατρο Κάππα από τις 25 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 


 
Το απόλυτο δικαστικό δράμα ,του Βρετανού «θυελλώδους» θεατρικού συγγραφέα  Τζεφρεϊ Άρτσερ, που «ξεσήκωσε» με την πλοκή του ζωντανεύει στη σκηνή  του Θεάτρου γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά.


 
Μια σειρά από καθημερινά οικογενειακά γεγονότα μεταξύ 2 φίλων και των συζύγων τους οδηγούν  τελικά στην προδοσία και στον φόνο υφαίνοντας το απόλυτο δικαστικό δράμα και  κάνοντας το κοινό μάρτυρα απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και στην δύνη του έρωτα των πρωταγωνιστών που οδηγούνται τελικά σε αδιέξοδα που καθορίζουν την μοίρα τους.


 
Ένας γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερός του φίλος, γνωστός δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με το γιατρό και πως τo βράδυ του φόνου ήταν μαζί του. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου δυνατά με τα στοιχεία της αθωότητάς του και οι θεατές καλούνται να αποφασίσουν, ψηφίζοντας κατά τη διάρκεια της παράστασης, για την αθωότητα ή την ενοχή του κατηγορούμενου. Και φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακολουθεί και διαφορετική εξέλιξη της παράστασης μεταμορφώνοντας το θεατρικό έργο σε μία διαδραστική επιλογή αναψυχής ενώ παράλληλα δοκιμάζεται το κριτήριο της αυτόνομης βούλησης.


 
Το «Αθώος ή ένοχος» του Τζέφρεϊ Άρτσερ, μια πραγματικά διαδραστική παράσταση που έχει κερδίσει ήδη το λονδρέζικο κοινό και μας «συστήνει» στην Αθήνα ο Κώστας Σπυρόπουλος, μεταφράζοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας, είναι ένα θεατρικό έργο όπου πρωταγωνιστής τελικά αποδεικνύεται ο έρωτας και τα διαφορετικά πρόσωπά του. Και είναι ο έρωτας αυτός που άλλοτε εμφανίζεται γαλήνιος και άλλοτε τρικυμιώδης, όμως πάντοτε επικίνδυνος. Ιδίως για όσους αψηφούν τη δυναμική του.  


 
Σκηνοθεσία-Απόδοση: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος feat. Μηδενιστής, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη
Interactive VideoArt: Δημήτρης Ζόγκας

 

Παίζουν:
 

Κώστας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Μαρίνος, Υρώ Λούπη, Κλέλια Ρένεση, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Χαβρές, Νάσια Κυριάκου, Δημήτρης Τσέλιος

 


 
Διευκρίνιση: Οι προσκλήσεις του Σαββάτου που διαθέτει το Culturenow.gr για τους αναγνώστες του είναι για τη βραδινή παράσταση στις 21.00.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μαύρο Χιόνι - Το ημερολόγιο ενός μακαρίτη, στο θέατρο Πόρτα
17.11.2016 16:34
Το ΠΟΡΤΑ παρουσιάζει από τις 6 Δεκεμβρίου την παράσταση “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη” σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Μια παράσταση βασισμένη στο αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939).
Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου του Κώστα Λεϊμονή στο θέατρο Αλκμήνη
16.09.2016 14:50
Το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, ανεβαίνει από 22 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, του Κώστα Σωτηρίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.06.2016 12:33
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου.
Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη
19.05.2016 10:40
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις  19:00.
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.