Νέο μυθιστόρημα απο τον Στίβεν Κέλμαν, Άγρια Παιδιά, μετανάστευση, εφηβική βία, ρατσισμός, ελπίδα….

Ο εντεκάχρονος Χάρι Οπόκου έχει μόλις φτάσει στην Αγγλία από την Γκάνα με τη μητέρα του και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή του. Για τον Χάρι το Λονδίνο είναι ένας τόπος γεμάτος θαύματα και γρίφους, σαγηνευτικό και ταυτόχρονα απειλητικό. Οπλισμένος με εξυπνάδα, κέφι, ακαταπόνητη περιέργεια και αθωότητα, προσπαθεί να κατανοήσει όσα πρωτόφαντα ξετυλίγονται μπροστά του, αλλά κυρίως να μάθει πώς να επιβιώνει σ’ έναν κόσμο βίαιο, επιθετικό και επικίνδυνο, κατοικημένο από μετανάστες, άστεγους και εφήβους με εγκληματικά ένστικτα. Όταν ένα αγόρι μαχαιρώνεται στον δρόμο και οι αστυνομικές έρευνες σκοντάφτουν στο τείχος σιωπής που υψώνουν οι φοβισμένοι περίοικοι, ο Χάρι αποφασίζει να εξιχνιάσει ο ίδιος τον φόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τον εύθραυστο προστατευτικό ιστό που έχει υφάνει η μητέρα του γύρω από την οικογένειά της.
Μυθιστόρημα αθωότητας, ελπίδας και σκληρής πραγματικότητας, το Άγρια παιδιά σκιαγραφεί συναρπαστικά το πορτρέτο ενός αγοριού που ισορροπεί στο χείλος της ενηλικίωσης και ταυτόχρονα αποτυπώνει τολμηρά και απροκατάληπτα το φαινόμενο της μετανάστευσης, της εφηβικής βίας, του ρατσισμού και του φόβου.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη λογοτεχνία είναι να γράψεις με τη φωνή ενός παιδιού, ο Κέλμαν τα καταφέρνει περίφημα.
The Guardian

Η ερωτική επιστολή αυτού του αγοριού προς τον κόσμο με έκανε να γελάσω αλλά και να συγκινηθώ ως τα τρίσβαθα της ψυχής μου.
Έμα Ντόναχιου, συγγραφέας

Μια έξοχη αποτύπωση του εσωτερικού κόσμου ενός παιδιού.
The Times

Ο Στίβεν Κέλμαν γεννήθηκε το 1976 στο Λούτον. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως αποθηκάριος, κοινωνικός λειτουργός και διοικητικός υπάλληλος του Δήμου πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο γράψιμο. Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίου. Το Άγρια παιδιά είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και μεταφράζεται σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο ήταν στην τελική λίστα για το βραβείο Man Booker 2011.