Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Εlectron της Άννας Στερεοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εlectron της Άννας Στερεοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την Άννα Στερεοπούλου και τη θεματική εκδήλωση «Electron» από τις …

25 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2011.

 

Η θεματική εκδήλωση electron εμπνέεται -σε επιστημονική βάση- από τη δομή και λειτουργία του Ανθρώπινου Αυτιού & της Ισορροπίας του Σώματος, κάτι το οποίο εκφράζεται καλλιτεχνικά με την σύνθεση και ερμηνεία Ηλεκτρο-Ακουστικής μουσικής της Άννας Στερεοπούλου, με παράλληλη προβολή εικόνας 360 μοιρών του Τάσου Χατζηπανάγου.


Στόχος του έργου είναι η ροή της εσωτερικής ενέργειας του κοινού (ακροατή -θεατή), έχοντας ως παράλληλες πηγές έμπνευσης τα στοιχεία του Νερού & του Ηλεκτρικού Σπινθήρα / Ενέργειας, καθώς και του Ήχου & του Φωτός (λειτουργία Κοχλία & Λαβύρινθου – Έσω Ους).


 
Σύλληψη – Συνθέσεις – Ερμηνεία: Άννα Στερεοπούλου |annastereopoulou.gr|
Εικόνα – Live Projections (Vjing): Τάσος Χατζηπανάγος |phadom.gr|


 

Πληροφορίες έργου:

Ψίθυροι, φωνές, κραυγές... Η ένταση του ήχου σταδιακά δυναμώνει και σού χτυπάει την πόρτα. Θ\' ανοίξεις; Λίγα χιλιοστά σε χωρίζουν από τον παλμό σου. Ένα απλό πάτημα του διακόπτη και η είσοδος στον ανηχωϊκό σου θάλαμο τον πλημμυρίζει με φως από το κάθε υδάτινο βήμα σου.

 

Με πυρήνα το Πιάνο , εμπλουτισμένο ανά διαστήματα με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και ατμόσφαιρες, η μουσική εμπνέεται από διαφορετικά είδη -όπως Musique Concrete, Drum\'n\'Bass, Jazz, Dubstep, Fado κ.α.- και σχηματίζει την πορεία σε έναν λαβύρινθο, ο οποίος εξελίσσεται και ξετυλίγεται όλο και πιο φωτεινός, μέσα από την οπτική του απόδοση. Μέσα σε όλες εκείνες τις στιγμές, που συνηθίζει κανείς να παραβλέπει, κρύβεται μια δύναμη. Παρόλο που αυτή η δύναμη της συνήθειας χαρακτηρίζει γοητευτικά την πραγματικότητα, η εντύπωσή της παραμένει σιωπηλή. Το electron συνθέτει εικονικά τέτοιες στιγμές, με την απόδοσή τους να εξελίσσεται πάνω στην μουσική και μέσα από Flux και Dada επιρροές , δημιουργώντας οπτικές οκτάβες.

 

Ένα παιχνίδι του νου με στόχο την στιγμή που θα ανακαλύψεις το κλειδί μέσα στην ίδια σου την χούφτα...
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
 

Οι  θεατές των παραστάσεων - συναυλιών του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου της παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.01.2017 15:42
Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια, με την κυκλοφορία 3 προσωπικών δισκογραφικών δουλειών – «Ο Νοέμβρης των ματιών της», «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», «Music for Movies” - ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Η Άννα Στερεοπούλου παρουσιάζει το C i r c e - the Real cut στο Beton 7
20.10.2016 12:24
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 9.30 μ.μ., στο Beton 7 Arts Centre, η συνθέτις και πιανίστα, Άννα Στερεοπούλου θα μάς χαρίσει μια πρώτη «γεύση» της επικείμενης 3ης Παρουσίασης του παγκόσμιου project της, «CIRCE The Black Cut» [Κίρκη :η μαύρη τομή:], με φετινή θεματική, c i r c e ~ the Real cut. Έπειτα από την τελευταία της συναυλία στο Beton 7 (Δεκέμβριος 2014), η συνθέτις επιστρέφει, αυτή την φορά με μια ταυτόχρονη συνήχηση επί σκηνής, της ίδιας (πιάνο), του Chris Silver T (drums) και του Echosense Projekt (soundscapes).
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.