Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το μυστικό της Hαnnah: Performance στο Booze Cooperativa

Το μυστικό της Hαnnah: Performance στο Booze Cooperativa

Ο λόγος της Hαnnah Arendt, πάντα σύγχρονος και επίκαιρος, ζωντανεύει ξανά στο Booze Coοperativa από την Τρίτη

29 Νοέμβρίου έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με το θεατρικό έργο «Το Μυστικό της Hannah: Γιατί όταν ένας άνθρωπος χρωστά, μεταλλάσσεται».

 

Με πηγή έμπνευσης το βιβλίο με τίτλο “Μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος” της Γερμανίδας φιλοσόφου, το άγαλμα ενός delivery boy και μια καθαρίστρια συνομιλούν μέσα σε τριάντα λεπτά για τις καθημερινές ανάγκες, το μόχθο και την ανατροπή υπό το “άγρυπνο βλέμμα” μιας γκιλοτίνας Σανέλ, στην -κλειστή για το κοινό- αίθουσα ενός μουσείου.

 

Δύο κόσμοι συγκρούονται: Ο κόσμος των ιδεών και ο κόσμος της αναγκαιότητας. “H αλήθεια βρίσκεται μέσα στις ανθρώπινες υποθέσεις”, γιατί “οι ιδέες είναι καθαρές αξίες και ορίζονται από την κοινωνία”. Όμως, “όταν η κοινωνία σου δημιουργεί έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδα τότε σε κατατάσσει αμέσως στους χρεωμένους ανθρώπους”.

 

Σας περιμένουμε στο χώρο του Booze Cooperativa, για να σας αποκαλύψουμε το “Μυστικό της Hannah”.

 

Η παράσταση δόθηκε επίσης και στο θεατρικό χώρο του “Altera Pars” στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Nova Pars” το Σεπτέμβριο του 2011.

 

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία: Ι.Γ Κουρκουμέλης
Ηθοποιοί: Τάσος Ράπτης, Ξανθή Κρανίδη
Σκηνικά/ Κοστούμια: Δημήτρης Ανδρεόπουλος
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπουρής
Μουσική: Emil Mark Handjiev
 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
μια οπτιδημοκρατία: Installation-Performance στο Beton7
10.11.2015 14:14
Στις 11 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στο labelmarseille (Μασσαλία) και στο beton7 η multimedia-performance “μια οπτιδημοκρατία” στο πλαίσιο του φεστιβάλ Instants Vidéos.
«Το τελευταίο τρένο» και το «Μυστικό μονοπάτι» της Τούλας Μπούτου στο Θέατρο Ελπίδας
03.11.2015 15:27
Δύο δοκιμασμένα στο θεατρικό σανίδι και αγαπημένα στο κοινό μονόπρακτα της Τούλας Μπούτου, «Το τελευταίο τρένο» και το «Μυστικό μονοπάτι», παρουσιάζει το Θέατρο ΕΛΠΙΔΑΣ από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 σε σκηνοθεσία του Τάσου Λέρτα.