Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του Δημήτρη Βόρρη

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του Δημήτρη Βόρρη

Από το Λονδίνο άρχισε τη διεθνή της καριέρα η πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη «H EΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ» (DECEMBER RIOTS). Η

ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του 4ου LONDON GREEK FILM FESTIVAL και καταχειροκροτήθηκε από κριτικούς και σινεφίλ .

 

Επίκεντρο της ταινίας είναι η εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονο μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από δύο αστυνομικούς στις 6 Δεκεμβρίου, 2008.


«H Εξέγερση του Δεκέμβρη», δεν είναι μόνο μια ταινία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ένα γεγονός που προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πάνω από εβδομήντα πόλεις και είκοσι δύο χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Aλλά και μια διαφορετική οπτική ματιά στη βία, τη συστημική διαφθορά και τη λεηλασία της Ελλάδας.

 

Η ταινία, που περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από την εξέγερση του 2008,  είναι ανεξάρτητη αμερικάνικη παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστούν η 23χρονη  ηθοποιός Λουκία Λαιμού, Duncan Skinner, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Νίκος Γιαννίκας, Βίβιαν Ιωάννου, Άρης Ειθαν, Νάσος Παππάς , Michael Angels, Louise Rheas, Άρης Παππάς, Μαρία Φλωράτου, Φάνης Kατέχος, Κώστας Ανταλόπουλος.

 

Η διάρκεια της ταινίας είναι 104 λεπτά.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σπύρος Παγώνης.

 

Πρόσθετες συγκλονιστικές  σκηνές γυρίστηκαν στις 29 Ιουνίου 2011, όταν ο σταθμός του μετρό του Συντάγματος μεταβλήθηκε σε θάλαμο αερίων από την ανελέητη ρίψη δακρυγόνων και χημικών από τις δυνάμεις καταστολής.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Δύο νέα βραβεία για το
03.11.2016 14:20
Το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου κέρδισε χθες βράδυ στην Φλωρεντία, στο Montelupo Fiorentino MIIFF, το "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
The Bachelor: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Αντώνη Σωτηρόπουλου
08.07.2016 12:29
Μέσα από απίστευτες διαδρομές δύο μηνών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και κάπου ...ενδιάμεσα, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες τα γυρίσματα της ταινίας «The Bachelor», σε σκηνοθεσία του νέου και πολλά υποσχόμενου, Αντώνη Σωτηρόπουλου.
Άλλος δρόμος δεν υπήρχε, του Σταύρου Ψυλλάκη στο Poems ‘n Crimes
07.07.2016 15:12
Την Τέταρτη 13 Ιουλίου 2016, θα γίνει προβολή της ταινίας του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», στο Art Bar Poems ‘n Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Το Λονδίνο Έπεσε, με τον Τζέραρντ Μπάτλερ
01.03.2016 15:39
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 3 Μαρτίου 2016 την ταινία Το Λονδίνο Έπεσε (London Has Fallen), με τον Τζέραρντ Μπάτλερ.