Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Σαν πας στην Καλαμάτα

Σαν πας στην Καλαμάτα
Η σύγχρονη τέχνη δεν συναντάται στα μεγάλα αστικά σαλόνια, ούτε είναι προνόμιο των πρωτευουσιάνων! Κι αυτό γιατί υπάρχουν και άλλοι πρωτευουσιάνοι, αυτοί της Καλαμάτας!

Η σύγχρονη τέχνη δεν συναντάται στα μεγάλα αστικά σαλόνια, ούτε είναι προνόμιο των πρωτευουσιάνων! Κι αυτό γιατί υπάρχουν και άλλοι πρωτευουσιάνοι, αυτοί της Καλαμάτας!

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα η Δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης έχει την τιμή να στεγάζει στους φιλόξενους χώρους της πινακοθήκης Α.Τάσσος τη δουλειά 15 καλλιτεχνών σε μια ομαδική έκθεση με τίτλο Εν-Καταστάσεις.

Το κόνσεπτ της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η ευρέως γνωστή τέχνη των εγκαταστάσεων και μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για σπάνιο υλικό δημιουργημένο από σημαντικούς καλλιτέχνες της ιδιαίτερης αυτής τέχνη.

Σύμφωνα και με τον επιμελητή της έκθεσης Μεγακλή Ρογκάκο «Η Εγκατάσταση είναι υβριδικής μορφής τέχνης, η οποία συνδυάζει εικόνες και ήχους σ΄έναν ορισμένο χώρο που τον συμπληρώνει η παρουσία του θεατή και συχνά και του καλλιτέχνη. Ισως η εγκατάσταση είναι αρμοδιότερη από άλλες μορφές τέχνης στο να διαφωτίζει τον χώρο, τον χρόνο, τον τόπο και την εποχή μας, γιατί ο τρόπος είναι άμεσος και ζωντανός».

Η έκθεση, διάρκειας έως και 8 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τα έργα των εξής, μεταξύ άλλων, εικαστικών: Αρτεμις Αλκαλάη, Αγγελο Αντωνόπουλο, Κώστα Βαρώτσου, Σταυρούλα Καζιάλε, Φωτεινή Καρυωτάκη και Χάρη Κοντοσφύρη.

INFO
Δημοτική πινακοθήκη Καλαμάτας Α.Τάσσος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27210 88991

Σχετικές ειδήσεις
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Προβολές βιντεοτέχνης από το Μηδέν στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας
27.07.2016 10:37
Το Μηδέν παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στις 31 Ιουλίου 2016, 20 έργα βιντεοτέχνης από 11 χώρες σε δυο ενότητες που επιμελούνται η Μαργαρίτα Σταυράκη και η Γιούλα Παπαδοπούλου.
Wine Spirit / Το Πνεύμα του Κρασιού: Ομαδική έκθεση στη Λήμνο
07.07.2016 11:35
Η έκθεση «Wine Spirit / Το Πνεύμα του Κρασιού», μετά την πρώτη φιλοξενία στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (11 Μαΐου-30 Ιουνίου 2016), επισκέπτεται το νησί της Λήμνου, και συγκεκριμένα τον χώρο «Αποθήκη», στη Μύρινα, από τις 16 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.