Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η πόρνη από πάνω: Θεατρικό αναλόγιο στο Ιωνικό Κέντρο

Η πόρνη από πάνω: Θεατρικό αναλόγιο στο Ιωνικό Κέντρο

Η σειρά των Θεατρικών Αναλογίων συνεχίζουν στη μικρή θεατρική σκηνή του Ιωνικού Κέντρου στην Πλάκα, την Τρίτη

22 Νοεμβρίου, στις  8.30μ με το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου.

 

Έργο με δυνατή συγκίνηση που καταδύεται βαθιά στον ψυχισμό του ανθρώπου,"Η πόρνη από πάνω” παρουσιάζει μια γυναίκα που μεγαλώνει στην επαρχία - με απαγορεύσεις και με πλήξη. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού βλέπει τον άγγελο που θα την οδηγήσει στη δική της Γη της Επαγγελίας.

 

Τον παντρεύεται και τον ακολουθεί στην Αθήνα, όπου όμως βυθίζεται στη μοναξιά, στην αυτολύπηση και την απόγνωση, μέχρις ότου μια μέρα μια πόρνη εγκαθίσταται στο από πάνω διαμέρισμα ... Και η ζωή μιας γυναίκας αλλάζει …

 


Ένας μονόλογος με δύσκολες αλήθειες, δοσμένος με γλυκόπικρο χιούμορ μέσα από μια εξαιρετική ψυχοσεξουαλική ματιά στη σύγχρονη κοινωνία, επιβεβαιώνει πως όλα μπορούν να αλλάξουν … αρκεί να το θέλει ο άνθρωπος και ... να βοηθήσει και η τύχη ...

 


Με την σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Κρομμύδα.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο ArtCafe του Ιωνικού Κέντρου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Phaedra(s), σε σκηνοθεσία Κριστόφ Βαρλικόφσκι με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στη Στέγη
30.11.2016 14:52
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ μεταμορφώνεται σε θεά, βασίλισσα, ιερή πόρνη, ερωτευμένη αυτόχειρα, ασυμβίβαστη σύγχρονη γυναίκα και ζωντανό είδωλο του αυτοκαταστροφικού πάθους και γίνεται ξανά η ακαταμάχητη μούσα του κορυφαίου Πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Βαρλικόφσκι.
Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Ρεματιάς
30.08.2016 14:40
Την επιτυχημένη παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.
Η απολυμένη, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Φεστιβάλ
17.08.2016 10:54
Με την «Απολυμένη» επιστρέφει η Κατερίνα Διδασκάλου στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται από τις 7 Αυγούστου στον πολιτιστικό Πολυχώρο Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι. Στο περσινό, 2ο Φεστιβάλ, είχε ερμηνεύσει την εξαιρετικά επιτυχημένη «Πόρνη από πάνω».
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς
20.01.2016 12:15
Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως θεατρικό αναλόγιο στην Καβάλα, «πετάει» ως θεατρική παράσταση για την Αθήνα και προσγειώνεται στον Πολυχώρο Αθηναϊς για 17 μόνο παραστάσεις.