Η σειρά ταινιών “Twilight”, που βασίζεται στα bestseller βιβλία της Στέφανι Μέγερ, αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που, με κάθε

ταινία, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το επικό τελευταίο κεφάλαιο της σειράς θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε αυτή τη φορά τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπιλ Κόντον (“Gods and Monsters”), ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ και Μάικλ Σιν.

Στο πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο της σειράς “Twilight”, ο Έντουαρντ και η Μπέλα – αλλά και όλοι όσοι αγαπούν – έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από επακόλουθα του φανταχτερού τους γάμου, ενός ρομαντικού μήνα του μέλιτος και της ταραχώδους γέννησης του παιδιού τους… η οποία οδηγεί σε μια απρόσμενη και σοκαριστική εξέλιξη για τον Τζέικομπ Μπλακ.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Μπιλ Κόντον γεννήθηκε το 1955 στην Νέα Υόρκη και σπούδασε στο Columbia University, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη Φιλοσοφία. Ένα άρθρο που έγραψε για το περιοδικό Milimeter, τράβηξε την προσοχή του παραγωγό Μάικλ Λόφλιν. Ο Κόντον με τον Λόφλιν συνεργάστηκαν για το σενάριο της ταινίας “Strange Behavior”, την οποία σκηνοθέτησε ο Λόφλιν. Η ταινία έγινε cult επιτυχία κι οδήγησε στο ανεπίσημο sequel “Strange Invaders”. Ο Κόντον έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1987 με την ταινία “Sister, Sister” και πρωταγωνιστές την Τζένιφερ Τζέισον Λι και τον Έρικ Στολτζ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μια σειρά από τηλεταινίες και το 1995 σκηνοθέτησε το θρίλερ “Candyman: Farewell to the Flesh”. Η ταινία “Gods and Monsters” – την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε – του χάρισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου το 1998, ενώ η ταινία κέρδισε επίσης το Independent Spirit Award Καλύτερης Ταινίας και πήρε τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας από το National Board of Review. Ο Κόντον έγραψε το σενάριο της ταινίας “Chicago”, για την οποία ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 2003. Το “Chicago”, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ, κέρδισε έξι βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το 2005, ο Κόντον κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη από το British Directors Guild για την ταινία “Kinsey”, ενώ η διασκευή που έκανε στην επιτυχία του Broadway, “Dreamgirls”, κέρδισε δύο Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες το 2007. Αυτές τις μέρες δουλεύει στο post-production του πολυαναμενόμενου φινάλε “Χαραυγή Μέρος 2”.

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
Σενάριο: Μελίσα Ρόζενμπεργκ
Βασισμένο στο μυθιστόρημα “Χαραυγή” της Στέφανι Μέγερ
Παραγωγή: Ουίκ Γκόντφρεϊ, Κάρεν Ρόζενφελτ, Στέφανι Μέγερ
Ηθοποιοί: Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ, Νίκι Ριντ, Μπίλι Μπερκ, Άσλεϊ Γκριν
Μοντάζ : Βιρτζίνια Κατς
Φωτογραφία: Γκιγιέρμο Ναβάρο
Σκηνικά: Ρίτσαρντ Σέρμαν
Μουσική: Κάρτερ Μπάργουελ

Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους, καθώς και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, “Λυκόφως”, “Νέα Σελήνη” και “Έκλειψη”.