Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Και ζήσαν αυτοί καλά

Και ζήσαν αυτοί καλά
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.  

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.

 

Οι δουλειές του Πάνου Κοκκινιά και του Jose Manuel Broto, θα εκτίθενται έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στο χώρος της Xippas Gallery.

Ο Πάνος Κοκκινιάς πραγματεύεται τις σχέσεις του ανθρώπου με την ίδια την ύπαρξή, υποδεικνύοντας τις μέσα από φωτογραφίες. Το θέμα που παρουσιάζει ονομάζεται Visitors. Δέκα φωτογραφίες που εστιάζουν στην ουσία του ανθρώπινου εγώ.

Η καλή σκηνοθεσία , η καθαρή σύνθεση , η έμφαση στο χρώμα, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του έργου του, τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσπάσουν το θεατή από το περιεχόμενο του έργου του.

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Eχει εκθέσει ατομικά σε Παρίσι και Αθήνα, ενώ έχει συνεργαστεί και σε ομαδικές εκθέσεις.

Και από τον άνθρωπο και τη φύση του, περνάμε σε μια άλλη πλευρά της φύσης. Ο Jose Manuel Broto ασχολείται με τα περίεργα σχήματα και τα διάφορα χρώματα ξεκινώντας από τη δεκαετία του 80 βαδίζοντας σε πιο σύγχρονες εποχές.

Ο Jose Manuel Broto έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Καλών Τεχνών το 1995, ενώ παράλληλα έχει εκθέσει σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αργεντινή.

INFO

Xippas Gallery: Σοφοκλέους 53, τηλ.: 210 3319333. Διάρκεια: έως 20 Σεπτεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2015, στους Joseph Constable και Rebecca Edwards
14.12.2015 11:48
Στους Joseph Constable και Rebecca Edwards απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2015, του θεσμού που έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, από το 2012. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που επιλέγονται δύο υποψήφιοι για το βραβείο.
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.
Μικρά Έργα: Ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης kaplanon5
11.12.2015 14:53
Η Αίθουσα Τέχνης ‘kaplanon5’ παρουσιάζει την ετήσια Ομαδική Έκθεση «Μικρά Έργα» από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.