Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Και ζήσαν αυτοί καλά

Και ζήσαν αυτοί καλά
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.  

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.

 

Οι δουλειές του Πάνου Κοκκινιά και του Jose Manuel Broto, θα εκτίθενται έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στο χώρος της Xippas Gallery.

Ο Πάνος Κοκκινιάς πραγματεύεται τις σχέσεις του ανθρώπου με την ίδια την ύπαρξή, υποδεικνύοντας τις μέσα από φωτογραφίες. Το θέμα που παρουσιάζει ονομάζεται Visitors. Δέκα φωτογραφίες που εστιάζουν στην ουσία του ανθρώπινου εγώ.

Η καλή σκηνοθεσία , η καθαρή σύνθεση , η έμφαση στο χρώμα, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του έργου του, τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσπάσουν το θεατή από το περιεχόμενο του έργου του.

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Eχει εκθέσει ατομικά σε Παρίσι και Αθήνα, ενώ έχει συνεργαστεί και σε ομαδικές εκθέσεις.

Και από τον άνθρωπο και τη φύση του, περνάμε σε μια άλλη πλευρά της φύσης. Ο Jose Manuel Broto ασχολείται με τα περίεργα σχήματα και τα διάφορα χρώματα ξεκινώντας από τη δεκαετία του 80 βαδίζοντας σε πιο σύγχρονες εποχές.

Ο Jose Manuel Broto έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Καλών Τεχνών το 1995, ενώ παράλληλα έχει εκθέσει σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αργεντινή.

INFO

Xippas Gallery: Σοφοκλέους 53, τηλ.: 210 3319333. Διάρκεια: έως 20 Σεπτεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».