Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Και ζήσαν αυτοί καλά

Και ζήσαν αυτοί καλά
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.  

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φωτογράφος και ένας ζωγράφος, ο Πάνος Κοκκινιάς και ο Jose Manuel Broto αντίστοιχα, οι οποίοι και ένωσαν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην Xippas Gallery.

 

Οι δουλειές του Πάνου Κοκκινιά και του Jose Manuel Broto, θα εκτίθενται έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στο χώρος της Xippas Gallery.

Ο Πάνος Κοκκινιάς πραγματεύεται τις σχέσεις του ανθρώπου με την ίδια την ύπαρξή, υποδεικνύοντας τις μέσα από φωτογραφίες. Το θέμα που παρουσιάζει ονομάζεται Visitors. Δέκα φωτογραφίες που εστιάζουν στην ουσία του ανθρώπινου εγώ.

Η καλή σκηνοθεσία , η καθαρή σύνθεση , η έμφαση στο χρώμα, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του έργου του, τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσπάσουν το θεατή από το περιεχόμενο του έργου του.

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Eχει εκθέσει ατομικά σε Παρίσι και Αθήνα, ενώ έχει συνεργαστεί και σε ομαδικές εκθέσεις.

Και από τον άνθρωπο και τη φύση του, περνάμε σε μια άλλη πλευρά της φύσης. Ο Jose Manuel Broto ασχολείται με τα περίεργα σχήματα και τα διάφορα χρώματα ξεκινώντας από τη δεκαετία του 80 βαδίζοντας σε πιο σύγχρονες εποχές.

Ο Jose Manuel Broto έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Καλών Τεχνών το 1995, ενώ παράλληλα έχει εκθέσει σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αργεντινή.

INFO

Xippas Gallery: Σοφοκλέους 53, τηλ.: 210 3319333. Διάρκεια: έως 20 Σεπτεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Aenima: έκθεση του Πάνου Φαμέλη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
18.01.2016 11:03
Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Πάνου Φαμέλη με τίτλο “Aenima”.
O Olivier Descotes, νέος Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη
18.01.2016 09:50
Εκ μέρους της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, έχω τη χαρά να ανακοινώσω το διορισμό του κυρίου Olivier Descotes (Ολιβιέ Ντεκότ), υπευθύνου καλλιτεχνικής δημιουργίας του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας, στη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.