Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι Sequence Theory Project live στο Bios

Οι Sequence Theory Project live στο Bios
Οι Sequence Theory Project, ένα αυτοδιαχειριζόμενο μουσικό πρότζεκτ της πόλης με σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ήχο, παρουσιάζουν την

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, την καινούρια τους δουλειά ζωντανά στο bios. Μαζί τους οι Until A Better Name, με κοινές σκοτεινές μουσικές επιρροές , σε ένα βράδυ με ακουστικά όργανα , μελωδίες, ηλεκτρονικά μέσα και ατμοσφαιρικά visuals.

 

Οι Sequence Theory Project είναι μια ακολουθία αντιλήψεων, ανθρώπων, ιδεών, συναντήσεων και συναισθημάτων. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον WRis Orfeus (samples, synths, djing,παραγωγή) και τη Mελεντίνη (πιάνο, synths, τρομπέτα, ακορντεόν, φωνητικά) και στη συνέχεια ήρθε ο Kώστας Aντωνίου στο μπάσο . Ο ήχος τους είναι μια μείξη trip hop, drum \'n bass,electro και ατμοσφαιρικής μουσικής με jazz, indie pop, folk και theatrical στοιχεία. Έχοντας κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Toyland, το οποίο διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, και έχοντας εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας , οι Sequence Theory Project είναι ένα γκρουπ με βαθιά κοινωνική συνείδηση που έχει περάσει και έντονα στην μουσική τους η οποία δημιουργεί έντονες εικόνες και συναισθήματα. Την Τετάρτη στο bios θα παρουσιάσουν την καινούρια τους δουλειά, συνοδευόμενοι από την live visual performance του Νanotekt.


Στο ίδιο μουσικό πλαίσιο και οι Until A Better Name, ένα εξαμελές πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ σε εξέλιξη, με έντονα dark στοιχεία, trip hop μελωδίες αλλά και rock επιρροές, και με μια σειρά εμφανίσεων στο καθιερωμένο Schoolwave Festival θα ανοίξουν το βράδυ και θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα με τον βαθύ και ατμοσφαιρικό ήχο τους.

 

Σχετικές ειδήσεις
Round Midnight, με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής
31.01.2017 14:51
Το διάσημο τραγούδι «Round Midnight» του μεγάλου τζαζίστα Τελόνιους Μονκ [Thelonious Monk] δανείζει τον τίτλο του στο βραδινό ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) και γίνεται αφορμή για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι σε νυχτερινές μουσικές, με όχημα τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου.
CHEAP: low quality – high fun: Το String Theory Ensemble στη Σκηνή 14η Μέρα
03.06.2016 15:39
Στις 10 και 11 Ιουνίου 2016, θα παρουσιαστεί στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα, ένα αντι-σνόμπ μουσικό project του Γιώργου Πατεράκη για το String Theory Ensemble με τίτλο CHEAP: low quality – high fun.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Playground Theory & Lia Hide live στο Six Dogs
13.04.2016 11:50
Οι Playground Theory εμφανίζονται στο Six Dogs στην καλύτερη στιγμή τους, με το πρόσφατο άλμπουμ τους “Connect The Dots” να συζητιέται ιδιαιτέρως θετικά από το μουσικό τύπο και το μουσικόφιλο κοινό αλλά και τα τραγούδια “Little Things” , “Rain”, “All that could have been” και τη διασκευή τους στο ζακυνθινό «Φυλακίσια» (“Prison Song” ) να ακούγονται από το ραδιόφωνο.