Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

H υποκειμενικότητα της τέχνης

H υποκειμενικότητα της τέχνης
Η alphadelta gallery φιλοξενεί τη δεύτερη ατομική έκθεση της Su-Mei Tse από τις 29 Μαΐου έως και τις 14 Ιουλίου και, ύστερα από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.  

Η alphadelta gallery φιλοξενεί τη δεύτερη ατομική έκθεση της Su-Mei Tse από τις 29 Μαΐου έως και τις 14 Ιουλίου και, ύστερα από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

 

Στον πρώτο όροφο της γκαλερί παρουσιάζεται το γλυπτό Dong Xi Nan Bei (Ανατολή, Δύση, Νότος, Βορράς), το οποίο αναδεικνύει τη σχετικότητα της αντίληψης των ανθρώπων και μόνο από το γεγονός ότι τα σημεία του ορίζοντα διαφέρουν από κουλτούρα σε κουλτούρα. Για τους Κινέζους, για παράδειγμα, σημείο αναφορά στον ορίζοντα είναι η ανατολή.

 

Στον ίδιο όροφο εκτίθεται και το γλυπτό SUΝY, ένα πάντρεμα της γνωστής εταιρείας Sony και του ονόματος της καλλιτέχνιδας Su Mei Tse, που γεννάει ένα σουρεαλιστικό έργο , πλημμυρισμένο με παιδικές μνήμες και γνώριμους σκοπούς.

 

Συνεχίζοντας στο δεύτερο όροφο, ο επισκέπτης, ανακαλύπτει το Mistelpartition, μία μουσική παρτιτούρα που απαρτίζεται από δέντρα γεμάτα από γκι, καθώς και μια σειρά τεσσάρων φωτογραφιών με τίτλο Das Wohltemperierte Klavier, που είναι μία αναφορά στην προσπάθεια που απαιτεί ο δρόμος για να φτάσει κανείς στην τελειότητα ενός σημαντικού έργου τέχνης.

 

Η έκθεση βασίζεται στα έργα που απετέλεσαν τον άξονα της αντίστοιχη παρουσίας του PS1 της Νέας Υόρκης, το 2006.

 

Info

29 Μαΐου έως 14 Ιουλίου και από 6 έως 22 Σεπτεμβρίου, Alphadelta gallery, Παλλάδος 3, Αθήνα

http://www.adgallery.gr

 

Σχετικές ειδήσεις
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Απαξία/Αξία/Υπεραξία - Μεταξύ «έργου» και «τέχνης»: έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
18.03.2016 14:41
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset εγκαινιάζει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση Απαξία/Αξία/Υπεραξία. Μεταξύ «έργου» και «τέχνης». Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το κείμενο της παράλληλης έκδοσης, είναι μια πρόταση της ιστορικού τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου.
Πέθανε η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, Μαριλένα Λιακοπούλου
07.03.2016 11:27
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με μεγάλη της λύπη ανακοινώνει το θάνατο της μεγάλης κυρίας της τέχνης και ιδρύτριάς της Μαριλένας Λιακοπούλου.
Δύο: Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου στην αίθουσα τέχνης Αποθήκη
04.02.2016 14:31
Η Φωτογραφική Ομάδα της Λήμνου συνδιοργανώνει με τον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε και την Αίθουσα Τέχνης ΑΠΟΘΗΚΗ από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 έκθεση φωτογραφίας με τη νέα δουλειά των μελών της κάτω από τον τίτλο «Δύο».
35 Χρόνια Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας: Έκθεση – Αφιέρωμα με έργα παιδιών στο Φουγάρο
28.01.2016 12:02
Με αφορμή τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, παιδικά έργα τέχνης που απευθύνονται και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, ταξιδεύουν για πρώτη φορά από τη Χαλκίδα στο Ναύπλιο, στη FOUGARO THE GALLERY.