Μετά την επιτυχία της παράστασης «ΜΕΤΑ, μια παράσταση για την καταστροφή», η ομάδα ODC παρουσιάζει την παράσταση «Η Κουζίνα της Πλαθ» στο

Βυρσοδεψείο (Ορφέως 174). Επειδή, η στροφή στην ποίηση είναι απαραίτητη στις μέρες που ζούμε, το έργο της Σύλβια Πλαθ «Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές», έγινε η αφετηρία για να στήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μια απρόβλεπτη περφόρμανς μέσα σε μια… κουζίνα.

Εκεί, όπου διαδραματίστηκαν τα κρισιμότερα επεισόδια της ζωής της ποιήτριας, οι περφόρμερς Μαρία ΠανουργιάΆντριαν Φρίλινγκ και Βάλια Παπαχρήστου μαγειρεύουν δείπνο για τους θεατές, ενώ ταυτόχρονα κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική του κόσμου της Πλαθ.

Μαζί τους ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης δημιουργεί επί τόπου ακραίες ηχητικές συνθήκες παγιδεύοντας με σένσορες το περιβάλλον της κουζίνας και παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο…Στο τέλος της performance οι ηθοποιοί σερβίρουν τους θεατές. Ακολουθεί δείπνο.

Μετάφραση: ΟΔC
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική Σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης
Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Τέλις Καρανάνος
Φωτισμοί: ΟΔC

Μια παραγωγή της ΟΔC ensemble.

Η παράσταση “Η κουζίνα της Πλαθ” επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο avant-garde Φεστιβάλ “X-treame Festival” που διοργανώνεται εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία από το Αrtos Foundation στην Λευκωσία  (Παραστάσεις στις 14 και 15 Δεκεμβρίου).