Το At home on the road/ ev de yol da (= στο σπίτι στο δρόμο) είναι ένα ταξιδιωτικό project για την “κατάσταση χελώνας” (tortoiseness). Η Göze Saner

ετοιμάζει μια solo performance που στην κυριολεξία χωράει μέσα σε μια βαλίτσα, αφήνει πίσω της το Λονδίνο και ξεκινάει ένα διεθνή περίπατο. Με αφετηρία τη γενέτειρά της Istanbul, επισκέπτεται διαφορετικά σημεία του πλανήτη για να συναντήσει θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες που έχουν υπάρξει γι αυτήν “σπίτι”.

Στην Αθήνα – το δεύτερο σταθμό της – οργανώνει δυο παραστάσεις, μια πριν και μια κατόπιν δημιουργικής ανταλλαγής και συνεργασίας με το μουσικό σύνολο “Τhe NQR Εnsemble” (http://www.thenqrensemble.com/).

H  παράσταση ev de yol da,  η οποία φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον Andrea Cusumano, υφαίνει τις ιστορίες από τρεις χελώνες: μια χαζούλα χελώνα που βγαίνει απ’ το καβούκι της  αναζητώντας την περιπέτεια; μια γυναίκα που μια μέρα σκοντάφτει σε μια χελώνα στα ερείπια ενός σπιτιού και συνειδητοποιεί πως και η ίδια έχει μεταφορτωθεί σε ένα απ’ αυτά τα πλάσματα που κουβαλούν το σπίτι τους στην πλάτη; και μια Λονδρέζα που νιώθει τόσο άστεγη κάτω από την ίδια της τη στέγη που τις Κυριακές τα πρωινά περιπλανιέται στους άδειους δρόμους της πόλης, χάνεται μέσα τους όλο και πιο πολύ, ελπίζοντας πως ίσως, κάποια στιγμή, θα καταφέρει να βρει το δρόμο για το σπίτι της.

Performer: Göze Saner

Η παράσταση είναι στα αγγλικά και διαρκεί 50΄χωρίς διάλειμμα.