Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

At home on the road: Performance στη Knot Gallery

At home on the road: Performance στη Knot Gallery
Το At home on the road/ ev de yol da (= στο σπίτι στο δρόμο) είναι ένα ταξιδιωτικό project για την “κατάσταση χελώνας” (tortoiseness). Η Göze Saner

ετοιμάζει μια solo performance που στην κυριολεξία χωράει μέσα σε μια βαλίτσα, αφήνει πίσω της το Λονδίνο και ξεκινάει ένα διεθνή περίπατο. Με αφετηρία τη γενέτειρά της Istanbul, επισκέπτεται διαφορετικά σημεία του πλανήτη για να συναντήσει θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες που έχουν υπάρξει γι αυτήν “σπίτι”.

 

Στην Αθήνα – το δεύτερο σταθμό της – οργανώνει δυο παραστάσεις, μια πριν και μια κατόπιν δημιουργικής ανταλλαγής και συνεργασίας με το μουσικό σύνολο “Τhe NQR Εnsemble” (http://www.thenqrensemble.com/).

 

παράσταση ev de yol da,  η οποία φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον Andrea Cusumano, υφαίνει τις ιστορίες από τρεις χελώνες: μια χαζούλα χελώνα που βγαίνει απ’ το καβούκι της  αναζητώντας την περιπέτεια; μια γυναίκα που μια μέρα σκοντάφτει σε μια χελώνα στα ερείπια ενός σπιτιού και συνειδητοποιεί πως και η ίδια έχει μεταφορτωθεί σε ένα απ’ αυτά τα πλάσματα που κουβαλούν το σπίτι τους στην πλάτη; και μια Λονδρέζα που νιώθει τόσο άστεγη κάτω από την ίδια της τη στέγη που τις Κυριακές τα πρωινά περιπλανιέται στους άδειους δρόμους της πόλης, χάνεται μέσα τους όλο και πιο πολύ, ελπίζοντας πως ίσως, κάποια στιγμή, θα καταφέρει να βρει το δρόμο για το σπίτι της.

 

Performer: Göze Saner

Η παράσταση είναι στα αγγλικά και διαρκεί 50΄χωρίς διάλειμμα.

 

Σχετικές ειδήσεις
At home at the zoo, του Edward Albee στο Θέατρο Αλκμήνη
05.01.2017 12:26
Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Edward Albee, At home at the zoo, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.