Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Jewellery Art Workers: Έκθεση κοσμήματος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Jewellery Art Workers: Έκθεση κοσμήματος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση κοσμήματος της ομάδας J.A.W. jewellery art workers από τις

19 Νοεμβρίου 2011.

Όταν η δραματική τέχνη, συναντά την τέχνη του κοσμήματος, τότε...

Τα φώτα χαμηλώνουν, η μουβιόλα του χρόνου γυρνάει αντίστροφα, η φωτιά πυρώνει το ασήμι, τα πετράδια λειαίνονται και ο χρυσός σφυρηλατείται, ενώ ασπρόμαυρες εικόνες, διαπερνούν καρέ-καρέ τη φαντασία του κοσμηματοποιού...


Από την "Ηλέκτρα" στην "Ευδοκία", από τη "Στέλλα" στην " Αντιγόνη , από την "Ιφιγένεια" και τις "Νύφες" στη Μαρίκα τού "Ρεμπέτικου", γυναίκες σύμβολα, γυναίκες αρχέτυπα, μοιραίες γυναίκες, όλες τους γίνονται μούσες του δημιουργού - γητευτή των πολύτιμων υλικών της γης.

Η ομάδα J.A.W. jewellery art workers, αποπειράται να κοσμήσει αλησμόνητες γυναικείες ερμηνείες ηρωίδων, που φώτισαν τις σκοτεινές αίθουσες. Δράμα και κόσμηση, ήθος και ποίηση, μεταμορφώνονται σε πρώτες ύλες στα χέρια των 20 δημιουργών κοσμήματος της J.A.W., που ιχνηλατούν με το δικό τους τρόπο την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου.


 
Συμμετέχουν οι: Axιλλέας Γεωργιάδης , Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βάλλυ Κοντίδη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Κατερίνα Μαλάμη, Μαίρη Μαργώνη-Γιάννης Μανδυλάκης, Σαρίνα Μπέζα, Φωτεινή Νικολαΐδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Παπαλεξίου, Μαρία Ψαριανού, COSMOCHAOS  Μαρία Αποστολοπούλου - Νίκος Καρακώστας, D΄OLIUM Σοφία Μπαχλάβα - Βασίλης Σταμούλης και ο εικαστικός - video artist Θεοφάνης Κωνσταντίνου.

 

H ομάδα J.A.W jewellery art workers είναι ένωση σχεδιαστών κοσμήματος και ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την προβολή του σύγχρονου Ελληνικού κοσμήματος,  την αισθητική  εξοικείωση και ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη αυτή, καθώς και τη συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που προωθούν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Αποτελείται από 20 διακεκριμένους σχεδιαστές και δημιουργούς κοσμήματος που ο κάθε ένας από αυτούς έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής κοσμηματοποιίας. Η J.A.W. στο παρελθόν έχει οργανώσει σημαντικές θεματικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις κοσμήματος.

 

 Επιμέλεια φωτισμών: Ηλίας Ελιέζερ

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.02.2017 17:29
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει στις 8 Μαρτίου 2017 έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά.
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.