Η κυρία Αντιγόνη Βαλάκου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Καραμίχου και έχοντας πλάι της τον Γιώργο Χρανιώτη ξεκινούν το θεατρικό

τους ταξίδι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο «Αγγέλων Βήμα» με το έργο «Μαντάμ Φλο» του Stephen Temperley.

Πλούτη, κοινωνική θέση και μια τρελή επιθυμία να διακριθεί στο κλασσικό τραγούδι. Είχε και τον νεαρό πιστό της ακομπανιατέρ και φύλακα άγγελό της. Τα είχε όλα. Όλα, εκτός από φωνή. Η ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.

Νέα Υόρκη, 1934. Μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή: Η εξηνταπεντάχρονη κυρία Florence Foster Jenkins, ή αλλιώς η «Madame Flo», «η πιο παράφωνη γυναίκα στον κόσμο», προσλαμβάνει τον τριαντάχρονο πιανίστα και συνθέτη Μεξικανικής καταγωγής, Cosme McMoon, για να την ακομπανιάρει στα φιλανθρωπικά ρεσιτάλ της ενώπιον της καλής κοινωνίας της μεγαλούπολης. Έτσι ξεκινάει μια τρικυμιώδης, τραγελαφική, κωμικοτραγική συνεργασία που κρατάει δώδεκα ολόκληρα χρόνια, μέχρι τον θάνατό της.

Σ’ αυτό το διάστημα, η μεν Madame Flo δεν παύει ούτε στιγμή να πιστεύει ακράδαντα ότι είναι μια εξαίρετη και επιτυχημένη αοιδός, ο δε McMoon δεν παύει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για να την κρατήσει μακριά από την αλήθεια, ότι, δηλαδή, οι ακροατές στις sold-out παραστάσεις της, αλλά και τα πλήθη που σπεύδουν να αγοράσουν τους δίσκους της, απλώς γελάνε μαζί της.

Η Madame Flo επί δώδεκα χρόνια βιώνει την δική της αλήθεια και «ακούει μόνο την μουσική που η ίδια έχει στο κεφάλι της». Τον ίδιο καιρό, ο McMoon περνάει από την απόρριψή της στην αποδοχή, από την αποδοχή στον θαυμασμό και από τον θαυμασμό στην πλήρη ενσωμάτωσή του μαζί της. Γίνεται ο προστάτης και φύλακας άγγελός της. Την φυλάει από τον ίδιο της τον εαυτό. Μέχρι που η κουρτίνα τραβιέται και η Madame Flo βρίσκεται για πρώτη και τελευταία φορά αντιμέτωπη με την αλήθεια των άλλων. Των πολλών. Μιαν αλήθεια που την συνθλίβει.

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στην θεματική ενότητα «Όλοι Γύρω Από Ένα Πιάνο» και είναι παραγωγή του Αγγέλων Βήμα.

Ο Γιώργος Καραμίχος ανέλαβε την σκηνοθεσία με την κυρία Αντιγόνη Βαλάκου στον ρόλο της Madame Flo, της παράφωνης αοιδού, και τον Γιώργο Χρανιώτη στον ρόλο του αφοσιωμένου ακομπανιατέρ της, Cosme McMoon.

Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου (Madame Flo)
Γιώργος Χρανιώτης (Cosme McMoon)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – ΚαλογήρουΣκηνοθεσία: Γιώργος ΚαραμίχοςΣκηνικά: Μανόλης ΠαντελιδάκηςΚοστούμια: Έλενα ΠαπανικολάουΜουσική διδασκαλία – Πιάνο: Μάτα ΚατσούληΒοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία ΚυπριώτηArtwork: Αmarildo TopalisΦωτογραφίες: George Alexandrakis