Η αίθουσα τέχνης Κ-art παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γεώργιου Παναγιώτη Καβούνη με τίτλο “Ερήμην των άλλων”  η οποία θα

διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει για τη δουλειά του:

“Ομόνοια και διχόνοια, συμφωνία και ασυμφωνία, αγάπη και μίσος, ζωή και θάνατος. Αντιτιθέμενα στοιχεία που συνθέτουν άρρηκτα ζεύγη στα οποία ενυπάρχουν το συν και το πλην. Ο άνθρωπος έχει την τάση να ξεχνά, επιτηδευμένα μάλλον, τις δυο όψεις της ζωής και ν’ αναλαμβάνει χρέη μάστορα, που λυσσασμένα χτίζει ντουβάρια ηθικής, σκάβει πνευματικά λαγούμια και δημιουργεί επαύλεις μαζισμών, ώστε να κρύβει χωρίς ντροπή την ανυπαρξία του.

Η έννοια των αντιθέτων, και όπως αυτά ατέρμονα συμβιώνουν και συλλειτουργούν, χαρακτηρίζει και τρέφει με σάρκα το εικαστικό μου έργο. Είναι η κινητήρια δύναμη που συντηρεί τη δίψα μου για αδιαφορία προς οποιαδήποτε νόρμα παλαιοντολογικής μα και νεωτεριστικής πνευματικής και εικαστικής ποιμαντορίας. Οι εικόνες μου αγαπούν τις αιρετικές προσμείξεις, τις ηθικές διαστροφές και την ποιητική αταξία. Εν τέλει, ταπεινά και με συνέπεια, απλά κουβαλάν την αβασταγή μου». 

Ο Γεώργιος Παναγιώτης Καβούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Το 2001 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου και φοίτησε με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Αποφοίτησε το 2007 με «άριστα». Το 2005 φοίτησε για έξι μήνες στο Τμήμα Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Βαλένθιας. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία και έργα του έχουν διακριθεί σε εικαστικούς διαγωνισμούς (Belle Arte Lamia 2007, Κοινωφελές Ίδρυμα Κων. Ανδρέου 2011).