Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η καλλιτεχνική φλέβα της Δημόσιας Διοίκησης

Η καλλιτεχνική φλέβα της Δημόσιας Διοίκησης
Η έκθεση με τίτλο \"Εικόνων Συνάντησις\" είναι το πρώτο αποτέλεσμα που ήρθε ύστερα από την πρωτοβουλία μίας ομάδας εικοσιπέντε στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως και τις 17 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση με τίτλο \"Εικόνων Συνάντησις\" είναι το πρώτο αποτέλεσμα που ήρθε ύστερα από την πρωτοβουλία μίας ομάδας εικοσιπέντε στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως και τις 17 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πολιτιστική Ομάδα Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής ενώθηκαν και παρουσιάζουν το πρώτο τους εγχείρημα με μία αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας, αγιογραφίας και ζωγραφικής.

Τα εικοσιπέντε στέλεχη της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργώντας την Πολιτιστική Ομάδα Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής (Π.Ο.Ε.Π.Α.) απέδειξαν ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει να επιδείξει στο κοινωνικό σύνολο μία πιο ασυνήθιστη, όμορφη και καλλιτεχνική πλευρά.

Οι καλλιτέχνες εκθέτουν φωτογραφίες από προσωπικές διαδρομές, αγαπημένες εικόνες και ζωγραφικά έργα, αναδεικνύοντας τη συλλογική δημιουργική και καλλιτεχνική δράση που τους χαρακτηρίζει, με αφορμή την \"Συνάντηση Εικόνων\".

Τρεις από τους επισκέπτες, οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δικό τους το έργο της αρεσκείας τους.

Info
\"Εικόνων Συνάντησις\"
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Κόντογλου, Ακαδημίας 50
Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Ιουνίου, ώρα 19:30
Ωρες λειτουργίας: 9:00 π.μ. με 13:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. με 21:00 μ.μ. (εκτός Κυριακής απογεύματος και Δευτέρας)

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.
Ο Έκτος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
30.06.2016 13:38
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
12.04.2016 11:32
H Τυπογραφία είναι η τέχνη της αποτύπωσης γραπτού λόγου και εικόνων σε χαρτί, ύφασμα, μέταλλο ή άλλο υλικό με τη βοήθεια τεχνικών μέσων και συνήθως σε μαζική κλίμακα.
Teaser Project: έκθεση της Sofia Gaafar και της Έφης Αλεβίζου
11.03.2016 12:48
Η φωτογράφος Sofia Gaafar και η δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου συνδυάζουν τον τρόπο οπτικής και σκέψης τους γύρω από τα σημάδια της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από έργα εικόνων και λόγου με κύριο άξονα την ταχύτητα, την εφήμερη προσέγγιση των ιδεών, την θεμελιώδη ανησυχία του «τι στο καλό συμβαίνει» και του «πόσο πλάκα τελικά έχει ό,τι συμβαίνει».