Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ένας αιώνας Γαλλικό Ινστιτούτο

Ένας αιώνας Γαλλικό Ινστιτούτο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Carpe Diem, οργανώνουν σειρά εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη, με το όνομα Façade En Fete (Γιορτινή όψη).

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Carpe Diem, οργανώνουν σειρά εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη, με το όνομα Façade En Fete (Γιορτινή όψη).

Συγκεκριμένα το project περιλαμβάνει, μια τοιχογραφία στο Γαλλικό Ινστιτούτο από επώνυμους Γάλλους graffiti artists όπως οι Lazoo και ο Kongo από η ομάδα Mac crew, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η δεύτερη τοιχογραφία θα γίνει στον Κεραμικό από την ομάδα του Carpe Diem και από τους επώνυμους Έλληνες graffiti artists, Kidd96 και Woozy.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές πραγματοποιείται και μια εικαστική έκθεση που αφορά παρεμφερείς καλλιτεχνικές εκφράσεις, όπως η μοναδική συλλογή ζωγραφιστών skateboard που την οργανώνει ο Αλέξης Φλοράκης και η καλλιτεχνική graffiti φωτογραφία του Street Talking την οποία διοργανώνει ο Αγγελος Μπαλάτσας.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Vinci, το Sabotaz80 και το Polychromo.

INFO
Façade En Fete (Γιορτινή όψη).
Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη
15 Μαΐου μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2007
Διοργάνωση IFA, CARPE DIEM
Carpe_diemgr@hotmail.com

*Foto: Αρχείο Carpe Diem

 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Αλεξάνδρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
10.02.2017 10:11
Ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «διά βίας μάθηση | éducation forcée», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 16-28 Φεβρουαρίου 2017.
15η Έκθεση κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
06.12.2016 11:32
Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "Αστεία πράγματα".
Films in Pinboards: εγκατάσταση του Νίκου Περάκη στο Ινστιτούτο Γκαίτε
15.09.2016 16:17
Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Νίκου Περάκη, Films in Pinboards.
Γεωμετρική αναπαράσταση του ψευδαισθητικού χώρου: Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
28.03.2016 13:09
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Μαθηματικών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ προσκαλούν τον κ. Νίκο Κουρνιάτη, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό του ΕΜΠ, εξειδικευμένο στις γεωμετρικές οπτικές ψευδαισθήσεις, για την επιμέλεια μιας Έκθεσης οπτικών ψευδαισθήσεων, όπου θα εκθέσει σχετικές κατασκευές από τις 31 Μαρτίου 2016.
Sax Inspiration: έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
17.03.2016 16:09
Στα πλαίσια της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2016 το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας εγκαινιάζει στις 24 Μαρτίου 2016 την έκθεση Sax Inspiration.