Η ταινία «Οι αθάνατοι» (Immortals) σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη …

10 Νοεμβρίου 2011.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο πρωτοπόρος και οραματιστής σκηνοθέτης Ταρσέμ Σινγκ και οι παραγωγοί Μαρκ Κάντον (300), Τζιάνι Νουνάρι (300) και Ράιαν Κάναβο (The Fighter) ξεδιπλώνουν μια επική ιστορία προδοσίας, εκδίκησης και πεπρωμένου στην ταινία Αθάνατοι, μια εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης σε 3-D. Όταν ένας βασιλιάς οδηγούμενος από τη δίψα του για εξουσία επιτεθεί με τον πολεμικό του πέλεκυ στην αρχαία Ελλάδα, απειλώντας να εξαφανίσει την ανθρωπότητα, ένας γενναίος νέος χωρικός θα ορθώσει απέναντι του, το ανάστημά του.

Ο βάναυσος και αιμοδιψής βασιλιάς Υπερίων (Μίκι Ρουρκ) και ο δολοφονικός στρατός του προελαύνουν στην αρχαία Ελλάδα, καταστρέφοντας ανηλεώς τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ένα χωριό μετά το άλλο παραδίνεται στις λεγεώνες του Υπερίωνα, ο οποίος με κάθε νίκη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον βασικό του στόχο: να «ξυπνήσει» την τρομερή δύναμη των κοιμώμενων Τιτάνων και να εξαφανίσει τους Θεούς του Ολύμπου και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Φαινομενικά, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του αιμοδιψή βασιλιά προς την απόλυτη κυριαρχία επί του κόσμου. Κι όμως, ένας νεαρός λιθοξόος ονόματι Θησέας (Χένρι Καβίλ), θα χάσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια μιας εφόδου και θα ορκιστεί να πάρει εκδίκηση. Όταν θα συναντηθεί με την σίβυλλα Φαίδρα (Φρίντα Πίντο), η μάντης θα πειστεί από τα οράματα της, ότι αυτός ο νεαρός άνδρας είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την καταστροφή.

Με τη βοήθειά της, ο Θησέας θα καταφέρει να συγκεντρώσει μια μικρή ομάδα ακόλουθων και θα αποδεχθεί το πεπρωμένο του σε μια τελευταία απέλπιδα μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Θησέας (Χένρι Καβίλ) – Ορφανός από πατέρα, ο Θησέας μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη και έρχεται αντιμέτωπος με την περιθωριοποίηση και τη λοιδορία από την πρώτη μέρα της ζωής του. ‘Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί ένας μυστηριώδης γέροντας, ο οποίος θα τον εκπαιδεύσει στωικά στη μάχη και τη φιλοσοφία. Μετά τη βάναυση δολοφονία της μητέρας του και την υποδούλωσή του από τον μοχθηρό βασιλιά Υπερίωνα, ο καταπιεσμένος χωρικός θα θέσει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει και θα μεταμορφωθεί σε έναν ακατανίκητο πολεμιστή. Έχοντας διαφύγει από τα χέρια των δυναστών, ως άλλος ήρωας του λαού, θα οδηγήσει μια ομάδα ανθρώπων ενάντια στις φονικές δυνάμεις του Υπερίωνα σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ανθρωπότητας από μια ενδεχόμενη εξέγερση των Τιτάνων.

Βασιλιάς Υπερίων (Μίκι Ρουρκ) – Ο Υπερίωνας, παραμορφωμένος μετά από μια διαμάχη με τους Τιτάνες, είναι ένας άνθρωπος με υπέρμετρη δίψα για εξουσία και απώτερο στόχο την κατάκτηση του κόσμου. Διαβόητος για τη βαναυσότητά του, αναγκάζει τους στρατιώτες του να χαρακωθούν προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους σε αυτόν, καθώς προελαύνουν στην Ελλάδα αναζητώντας το χαμένο τόξο της Ηπείρου. Με αυτό, θα προσπαθήσει να αναστήσει τους Τιτάνες, τους ημίθεους που κυριαρχούσαν στον κόσμο μέχρι που ηττήθηκαν από τους Ολύμπιους θεούς. Με την υποστήριξή τους, θα ξεκινήσει τον πόλεμο που θα αλλάξει άρδην το μέλλον τόσο των Θεών όσο και των ανθρώπων.

Δίας (Λουκ Έβανς/Τζον Χερτ) – Ο παντοδύναμος άρχοντας των Ολύμπιων Θεών. Ο Δίας είχε προβλέψει τη βίαιη εκστρατεία του Υπερίωνα κατά των ανθρώπων και προσπάθησε να προετοιμάσει τον Θησέα, εκπαιδεύοντάς τον μυστικά προκειμένου να γίνει ο ατρόμητος πολεμιστής που μέλλει να σώσει την ανθρωπότητα. Παρά το γεγονός ότι συμπονά τα θύματα του Υπερίωνα, απαγορεύει στους άλλους Ολύμπιους θεούς να συμμετέχουν με τον οποιονδήποτε τρόπο στη μάχη και προσπαθεί να συνετίσει την επαναστατική τους διάθεση την ίδια στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος.

Φαίδρα (Φρίντα Πίντο) – Η Φαίδρα από τα πρώτα χρόνια της ζωής της εκπαιδεύεται ως ιέρεια. Είναι μια χαρισματική μάντης, ικανή να γεύεται το μέλλον, αλλά ανίκανη να ελέγξει ή να ερμηνεύσει τα οράματά της. Γνωρίζοντας ότι ο Υπερίωνας την χρειάζεται για να βρει το Τόξο της Ηπείρου, αποφασίζει να του κρυφτεί με τον πιο προφανή τρόπο: ως σκλάβα στον καταυλισμό του. Η ομορφιά, η σοφία και η καλοσύνη της θα σαγηνεύσουν την καρδιά του Θησέα, ο οποίος θα την βοηθήσει να αποδράσει. Κι εκείνη όμως, με τη σειρά της, με γνώμονα τα οράματά της, θα του δείξει το δρόμο για το πεπρωμένο του.

Σταύρος (Στίβεν Ντορφ) – Ο Σταύρος, ένας μοναχικός και ατίθασος κλέφτης, βρίσκεται στον καταυλισμό του Υπερίωνα σαν σκλάβος, μαζί με τον Θησέα και την Φαίδρα. Αναιδής, ατρόμητος και πανούργος, γίνεται ο πιστός φίλος και έμπιστος του Θησέα, πολεμώντας γενναία στο πλευρό του, σε μια μάχη που όλες οι πιθανότητες είναι κατά τους.

Αθηνά (Ίζαμπελ Λούκας) – Η θεά της Σοφίας και η αγαπημένη κόρη του Δία. Η Αθηνά είναι η έμπιστη σύμμαχος, η προστάτιδα και η σύμβουλος του πατέρα της. Όταν όμως, οι βίαιοι πόλεμοι στη γη θα απειλήσουν το μέλλον της ανθρωπότητας, εκείνη θα αψηφήσει τις εντολές του Δία και θα θέσει έμμεσα τη διάνοιά της στις υπηρεσίες του Θησέα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει για λογαριασμό του την υποστήριξη των υπολοίπων Ολύμπιων Θεών.

Ποσειδώνας (Κέλαν Λουτζ) – Ο Θεός της Θάλασσας. Ο Δίας διατάζει τον αδερφό του, Ποσειδώνα, να αφήσει τους ανθρώπους να λύσουν μόνοι τους τις διαφορές τους, με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό. Όπως όμως και η Αθηνά, ο Ποσειδώνας είναι ατίθασο πνεύμα και θα βρει έναν μοναδικά ευφυή τρόπο, για να βοηθήσει τον Θησέα και τους υποστηρικτές του.

ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ (Θησέας)
ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ (Υπερίωνας)
ΦΡΙΝΤΑ ΠΙΝΤΟ (Φαίδρα)
ΛΟΥΚ ΕΒΑΝΣ (Δίας)
ΚΕΛΑΝ ΛΟΥΤΖ (Ποσειδώνας)
ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΟΡΦ (Σταύρος)
ΤΖΟΝ ΧΕΡΤ (Δίας)
ΙΖΑΜΠΕΛ ΛΟΥΚΑΣ (Αθηνά)

Σκηνοθεσία ΤΑΡΣΕΜ ΣΙΝΓΚ
Σενάριο ΤΣΑΡΛΙ & ΒΛΑΣ ΠΑΡΛΑΠΑΝΙΔΗΣ
Παραγωγή ΜΑΡΚ ΚΑΝΤΟΝ, ΡΑΪΑΝ ΚΑΒΑΝΟ, ΤΖΙΑΝΙ ΝΟΥΝΑΡΙ
Φωτογραφία ΜΠΡΕΝΤΑΝ ΓΚΑΛΒΙΝ
Μοντάζ ΓΟΥΑΪΑΤ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΛΕΒΙ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΤΟΜ ΦΟΝΤΕΝ
Κοστούμια ΕΪΚΟ ΙΣΙΟΚΑ
Μουσική ΤΡΕΒΟΡ ΜΟΡΙΣ