Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Welcome to California dreamin!

Welcome to California dreamin!
Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.

Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.


Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Μέσα από την εμπειρία του από τη ζωή του στη Νότια Καλιφόρνια επέλεξε καλλιτέχνες του Λος Άντζελες από διαφορετικές γενιές, δημιουργώντας μία εικαστική έκθεση, η οποία προσδιορίζει περισσότερο την κοινωνική ταυτότητα της πολιτείας, χωρίς τα εμφανή χαρακτηριστικά της, που την έκαναν γνωστή στην υφήλιο.

Αν στο άκουσμα της λέξης Καλιφόρνια σας έρχονται στο νου ηλιόλουστες και απέραντες παραλίες γεμάτες από ανθρώπους με σφιχτά κορμιά και τον Αγιο Βασίλη να κάνει σερφ με την κόκκινη φορεσιά του και την άσπρη γενειάδα, τότε δεν έχετε δει την άλλη όψη του Λος Άντζελες.

Η έκθεση Darling, take Fountain δεν περιλαμβάνει έργα που απεικονίζουν ανθρώπους. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν χρησιμοποιώντας ποικίλα εικαστικά μέσα και παρουσιάζουν το Λος Αντζελες με παντελή έλλειψη ανθρώπων, δίνοντας βαρύτητα σε αντικείμενα και έννοιες.

Ο καλλιτέχνης Ed Ruscha παρουσιάζει μέσα από πρώιμες φωτογραφίες τις στέγες των σπιτιών του Λος Άντζελες και ο David Hockney, δίνει με ιδιαίτερη οπτική την εικόνα της οδού Mulholland, ενώ η Catherine Opie εστιάζει το φακό της σε όψεις σπιτιών του Beverly Hills.

Ο θρησκευτικός προβληματισμός πηγάζει μέσα από τα έργα της Sister Corita συνδυασμένος με ποπ σλόγκαν, συνυπάρχοντας με τις ιδιοσυγκρασιακές αναπαραστάσεις λουλουδιών του Dan McCleary.

Η επικερδής βιομηχανία του πορνό αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια και τις φωτογραφίες του Jeff Burton, ενώ η Pae White πραγματεύεται την Τέχνη της Αράχνης δημιουργώντας τα έργα της με πραγματικούς ιστούς.

Ο καλλιτέχνης Sam Durant, παρουσιάζει ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του με μολύβι και ο γλύπτης George Stoll συμμετέχει στην έκθεση με σχέδια και μία σημαία από οργάντζα.

Την έκθεση συμπληρώνουν τα ανάγλυφα σχέδια του Sandeep Mukherjee και το περιβόητο California dreamin του Keith Boadwee.

 
INFO
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουνίου έως 29 Σεπτεμβρίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Χαρακτική - Παναγιώτης Γράββαλος (1933 - 2014): έκθεση στον Εικαστικό Κύκλο
29.10.2015 12:21
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο έκθεση χαρακτικής του Παναγιώτη Γράββαλου (1933 - 2014).
Έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
29.10.2015 11:50
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015.