Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Welcome to California dreamin!

Welcome to California dreamin!
Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.

Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.


Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Μέσα από την εμπειρία του από τη ζωή του στη Νότια Καλιφόρνια επέλεξε καλλιτέχνες του Λος Άντζελες από διαφορετικές γενιές, δημιουργώντας μία εικαστική έκθεση, η οποία προσδιορίζει περισσότερο την κοινωνική ταυτότητα της πολιτείας, χωρίς τα εμφανή χαρακτηριστικά της, που την έκαναν γνωστή στην υφήλιο.

Αν στο άκουσμα της λέξης Καλιφόρνια σας έρχονται στο νου ηλιόλουστες και απέραντες παραλίες γεμάτες από ανθρώπους με σφιχτά κορμιά και τον Αγιο Βασίλη να κάνει σερφ με την κόκκινη φορεσιά του και την άσπρη γενειάδα, τότε δεν έχετε δει την άλλη όψη του Λος Άντζελες.

Η έκθεση Darling, take Fountain δεν περιλαμβάνει έργα που απεικονίζουν ανθρώπους. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν χρησιμοποιώντας ποικίλα εικαστικά μέσα και παρουσιάζουν το Λος Αντζελες με παντελή έλλειψη ανθρώπων, δίνοντας βαρύτητα σε αντικείμενα και έννοιες.

Ο καλλιτέχνης Ed Ruscha παρουσιάζει μέσα από πρώιμες φωτογραφίες τις στέγες των σπιτιών του Λος Άντζελες και ο David Hockney, δίνει με ιδιαίτερη οπτική την εικόνα της οδού Mulholland, ενώ η Catherine Opie εστιάζει το φακό της σε όψεις σπιτιών του Beverly Hills.

Ο θρησκευτικός προβληματισμός πηγάζει μέσα από τα έργα της Sister Corita συνδυασμένος με ποπ σλόγκαν, συνυπάρχοντας με τις ιδιοσυγκρασιακές αναπαραστάσεις λουλουδιών του Dan McCleary.

Η επικερδής βιομηχανία του πορνό αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια και τις φωτογραφίες του Jeff Burton, ενώ η Pae White πραγματεύεται την Τέχνη της Αράχνης δημιουργώντας τα έργα της με πραγματικούς ιστούς.

Ο καλλιτέχνης Sam Durant, παρουσιάζει ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του με μολύβι και ο γλύπτης George Stoll συμμετέχει στην έκθεση με σχέδια και μία σημαία από οργάντζα.

Την έκθεση συμπληρώνουν τα ανάγλυφα σχέδια του Sandeep Mukherjee και το περιβόητο California dreamin του Keith Boadwee.

 
INFO
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουνίου έως 29 Σεπτεμβρίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».