Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Welcome to California dreamin!

Welcome to California dreamin!
Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.

Οι Kalfayan Galleries μας ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια μέσα από έργα τέχνης επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του Κωνσταντίνου Κακανιά, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, με την ομαδική έκθεση Darling, take Fountain.


Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Μέσα από την εμπειρία του από τη ζωή του στη Νότια Καλιφόρνια επέλεξε καλλιτέχνες του Λος Άντζελες από διαφορετικές γενιές, δημιουργώντας μία εικαστική έκθεση, η οποία προσδιορίζει περισσότερο την κοινωνική ταυτότητα της πολιτείας, χωρίς τα εμφανή χαρακτηριστικά της, που την έκαναν γνωστή στην υφήλιο.

Αν στο άκουσμα της λέξης Καλιφόρνια σας έρχονται στο νου ηλιόλουστες και απέραντες παραλίες γεμάτες από ανθρώπους με σφιχτά κορμιά και τον Αγιο Βασίλη να κάνει σερφ με την κόκκινη φορεσιά του και την άσπρη γενειάδα, τότε δεν έχετε δει την άλλη όψη του Λος Άντζελες.

Η έκθεση Darling, take Fountain δεν περιλαμβάνει έργα που απεικονίζουν ανθρώπους. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν χρησιμοποιώντας ποικίλα εικαστικά μέσα και παρουσιάζουν το Λος Αντζελες με παντελή έλλειψη ανθρώπων, δίνοντας βαρύτητα σε αντικείμενα και έννοιες.

Ο καλλιτέχνης Ed Ruscha παρουσιάζει μέσα από πρώιμες φωτογραφίες τις στέγες των σπιτιών του Λος Άντζελες και ο David Hockney, δίνει με ιδιαίτερη οπτική την εικόνα της οδού Mulholland, ενώ η Catherine Opie εστιάζει το φακό της σε όψεις σπιτιών του Beverly Hills.

Ο θρησκευτικός προβληματισμός πηγάζει μέσα από τα έργα της Sister Corita συνδυασμένος με ποπ σλόγκαν, συνυπάρχοντας με τις ιδιοσυγκρασιακές αναπαραστάσεις λουλουδιών του Dan McCleary.

Η επικερδής βιομηχανία του πορνό αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια και τις φωτογραφίες του Jeff Burton, ενώ η Pae White πραγματεύεται την Τέχνη της Αράχνης δημιουργώντας τα έργα της με πραγματικούς ιστούς.

Ο καλλιτέχνης Sam Durant, παρουσιάζει ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του με μολύβι και ο γλύπτης George Stoll συμμετέχει στην έκθεση με σχέδια και μία σημαία από οργάντζα.

Την έκθεση συμπληρώνουν τα ανάγλυφα σχέδια του Sandeep Mukherjee και το περιβόητο California dreamin του Keith Boadwee.

 
INFO
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουνίου έως 29 Σεπτεμβρίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη στη γκαλερί Σκουφά
19.01.2016 12:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.
Αστικό σήμα: τα έργα του διαγωνισμού σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
19.01.2016 11:34
Το "Αστικό Σήμα", είναι η έκθεση των συμμετοχών στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο, που εγκαινιάζει το Μουσείο Μπενάκη στις 20 Ιανουαρίου 2016.
Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο: έκθεση στον Ελληνικό Κόσμο
19.01.2016 10:19
Ο «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο» μέσα από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θεόδωρου Κορρέ (Α.Π.Θ.).