Το «Αλφαβητάρι» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», ένα μιούζικαλ με

τραγούδια από τα cd «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ» από τις 13 Νοεμβρίου 2011. 


Ένα πρωτότυπο μιούσικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ».
 

Με υλικό πολλά από αυτά τα τραγούδια – τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, δημιουργήθηκε το musical «Κλικ στη ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ». O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε το πρωτότυπο σενάριο και με την συνεργασία της χορογράφου–σκηνοθέτιδας Αποστολίας Παπαδαμάκη, δημιούργησαν μια μοναδική  «Μουσικοθεατρική» παράσταση. Ένα σύγχρονο μιούσικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Λίγα λόγια για το έργο …

Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!

Ένα «μεταλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.

Οι τρεις μικροί ήρωές μας,  η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για  το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει …. μαγικές ιδιότητες.
Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με δώδεκα ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στην σημερινή πραγματικότητα της τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί την δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε! Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! … Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

Την παράσταση πλαισιώνουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες ο καθένας από άλλον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Συντελεστές

Σενάριο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχήστρωση : Kώστας Γανωσέλλης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κουστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφος : Βανέσσα Ιωάννου
Graphic Design : Αδάμ Σάμιος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πούφτης
Βίντεο: Απόστολος  Νικολαιδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χριστάκη, Ελίνα Μαντίδη

Ερμηνεύουν
 

Χαχανένια : Βανέσα Αδαμοπούλου
Ατσίδας: Γιάννης Παπαδόπουλος
Λαχανίδας: Ντένης Μακρής
Φαταουλίδας:Χρήστος Αμβράζης
Μπαμπάς: Θοδωρής Ευστρατιάδης
Μουσικός (πολυοργανίστας): Αλκης Κωνσταντόπουλος

Χoρευτές

Μαριάνθη Κογκάκη
Ειρήνη Τσιμπραγού
Κατερίνα Τούμπα
Γιάννης Καρούνης
Αναστάσης Καναρίδης

Ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη, να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της πρώτης δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα, (ή για ν’ ακριβολογούμε, όλα ξεκίνησαν από την Ερμιόνη!). Έτσι γεννήθηκε το πρώτο cd «ΛΑΧΑΝΑ και ΧΑΧΑΝΑ – 24 τραγούδια από το βιβλίο γλώσσας της Α’ Δημοτικού», με την συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένειου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη, που έμελλε να αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλη μια καταπληκτική ιδέα ήρθε και σφηνώθηκε στο μυαλό του ευφάνταστου μπαμπά. Σε στίχους της Παυλίνας Παμπούδη και με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, έκανε την «Προπαίδεια σε Τραγούδια!» Ναι, ναι, όπως το ακούτε. Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα μικρότερα παιδιά, σύντομα ακολούθησε το «Εδώ νηπιαγωγείο!», με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα, και του Παντελή Θαλασσινού.