Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ζητείται Ελπίς στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Ζητείται Ελπίς στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
Το «Ζητείται Ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη συνεχίζει την επιτυχία του στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» της Μαίρης Ιγγλέση για δεύτερη χρονιά

κάθε Κυριακή απόγευμα. Ο Αντώνης Σαμαράκης περισσότερο επίκαιρος από ποτέ τονίζει στο «Ζητείται Ελπίς» τα αδιέξοδα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου και την άνιση πάλη του με το σύστημα που τον καταβροχθίζει και που εκείνος ανυπεράσπιστος παρακολουθεί τα πάντα σαν θεατής. Σαν θεατής μιας ζωής που δεν επιλέγει ο ίδιος και που οι άλλοι του την επιβάλλουν.  Όμως παρόλα αυτά, και στις χειρότερες στιγμές του, πιάνεται από τη σανίδα της ελπίδας.

 

Πολλοί φίλοι και νέοι άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα την παράστασή μας. Ξεχωρίζουμε τα λόγια της ‘Ερης Ρίτσου: «Ένα κείμενο γραμμένο πριν 56 χρόνια και όμως τόσο επίκαιρο σα να γράφτηκε χθες. Μια παράσταση που - σχεδόν  δωρική στη λιτότητά της – αναδεικνύει το λόγο και την ουσία» .

 

Έκθεση «Αντώνης Σαμαράκης»
 
Ερχόμενοι στο Θέατρο, στο Αίθριο – Χώρο Πολιτισμού και Τέχνης, οι θεατές παρακολουθούν την έκθεση για τον Αντώνη Σαμαράκη, λαμβάνοντας την πρόγευση της παράστασης.


 
Συντελεστές: Θεατρική απόδοση: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη, σκηνοθεσία: Μαίρη Ιγγλέση, μουσική: Νότης Μαυρουδής , σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά, φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ήχος: Παναγιώτης Κουκουρουβλής, εκπαιδευτικός σύμβουλος: Αναστάσης Μαδαμόπουλος.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου , Κοσμάς Χειράκης.


 

Σχετικές ειδήσεις
Ο
30.12.2016 11:55
Το οικογενειακό δράμα "Αύγουστος" του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Θέατρο Χορν.
Ο «Ματωμένος Γάμος» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας
19.08.2016 13:23
Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Έκφραση που γνώρισε την αποθέωση στα Γιάννενα, Ο «Ματωμένος Γάμος» συνεχίζει την περιοδεία του σε όλη την Ήπειρο! Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Πρέβεζας.
Οδός Σταδίου παραμονή Πρωτοχρονιάς του Αντώνη Σαμαράκη στο Θέατρο εΦ
07.06.2016 14:49
Η ομάδα «Ο ρόμβος προς τη χαμένη Αταλαντίδα» του «Θέατρο εΦ» παρουσιάζει για 2 μόνο ημέρες το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη «Οδός Σταδίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς» στις 11 και 12 Ιουνίου 2016 στο «θέατρο εΦ».
Το Δέντρο, του Γιώργου Μανιώτη στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
30.03.2016 17:06
Το Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση φιλοξενεί για λίγες παραστάσεις το έργο Το Δέντρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη.
Το ρολόι: μία παράσταση με ελεύθερη είσοδο από το Εθνικό Θέατρο
01.03.2016 14:58
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και θέλοντας δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβαση στη θεατρική τέχνη, θα παρουσιάσει από 5 έως και 7 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.