Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Backstage Theater Festival: Αιώνια Ειρήνη στο θέατρο Badminton

Backstage Theater Festival: Αιώνια Ειρήνη στο θέατρο Badminton

Το «Θέατρο του Βορρά» σε συνεργασία με την ομάδα «Circle team» παρουσιάζουν την «Αιώνια Ειρήνη» του Χουάν Μαγιόργκα στο θέατρο Badminton …

στο πλαίσιο του Backstage Theater Festival.

 

Το έργο , που ξεκίνησε ως στοίχημα συγγραφής ενός έργου σχετικά με την τρομοκρατία, καταφέρνει να ξεφύγει από την τυποποίηση που έχει δημιουργηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα δείγματα γραφής του σύγχρονου Ισπανικού Θεάτρου, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα του να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.


Το έργο έχει βραβευθεί με το Βραβείο Valle-Inclán 2009 (Εθνικό Βραβείο Θεάτρου), έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και έχει παιχτεί σε 6 χώρες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Η «Αιώνια Ειρήνη» είναι ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, που δύσκολα θα σας απογοητεύσει!

 

Περίληψη


Τρεις σκύλοι πρόκειται να υποβληθούν σε τρεις δοκιμασίες με έπαθλο το "λευκό περιλαίμιο" των Κ-7 και την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια της τρομοκρατίας. Να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου ειρηνικού, χωρίς πολέμους, χωρίς σύνορα, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μη νιώθει ξένος σε κανένα σημείο της γης.


Τί αξίες όμως πρέπει να προσπεράσει κάποιος για να βγει νικητής και τελικά υπάρχει υπέρτατο ιδανικό για χάρη του οποίου μπορούν να θυσιαστούν όλα όσα πιστεύουμε;
Πόσο αιματηρός μπορεί να είναι ο δρόμος για την "Αιώνια ειρήνη";

 

Παίζουν:


Δημήτρης Ζωγραφάκης
Mc Yinka
(Μανώλης Αφολάνιο)
Πατρίκιος Κωστής
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός
Βασίλης Μήλιος

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Juan Mayorga
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σκηνικά/Κουστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά


 

Σχετικές ειδήσεις
Η 8η Ημέρα, βασισμένη στην «Αιώνια Ώρα», του Virgil Georghiou στο Από Μηχανής Θέατρο
18.11.2016 10:36
Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε τη πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές!
Monaksxá (a lonely planet) από την Ειρήνη Φαναριώτη και την Terre de Semis στο Φεστιβάλ Αθηνών
08.06.2016 12:58
​Η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση Monaksxá (a lonely planet).
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.