Το «Θέατρο του Βορρά» σε συνεργασία με την ομάδα «Circle team» παρουσιάζουν την «Αιώνια Ειρήνη» του Χουάν Μαγιόργκα στο θέατρο Badminton …

στο πλαίσιο του Backstage Theater Festival.

Το έργο, που ξεκίνησε ως στοίχημα συγγραφής ενός έργου σχετικά με την τρομοκρατία, καταφέρνει να ξεφύγει από την τυποποίηση που έχει δημιουργηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα δείγματα γραφής του σύγχρονου Ισπανικού Θεάτρου, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα του να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Το έργο έχει βραβευθεί με το Βραβείο Valle-Inclán 2009 (Εθνικό Βραβείο Θεάτρου), έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και έχει παιχτεί σε 6 χώρες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Η «Αιώνια Ειρήνη» είναι ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, που δύσκολα θα σας απογοητεύσει!

Περίληψη

Τρεις σκύλοι πρόκειται να υποβληθούν σε τρεις δοκιμασίες με έπαθλο το “λευκό περιλαίμιο” των Κ-7 και την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια της τρομοκρατίας. Να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου ειρηνικού, χωρίς πολέμους, χωρίς σύνορα, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μη νιώθει ξένος σε κανένα σημείο της γης.

Τί αξίες όμως πρέπει να προσπεράσει κάποιος για να βγει νικητής και τελικά υπάρχει υπέρτατο ιδανικό για χάρη του οποίου μπορούν να θυσιαστούν όλα όσα πιστεύουμε;
Πόσο αιματηρός μπορεί να είναι ο δρόμος για την “Αιώνια ειρήνη”;

Παίζουν:

Δημήτρης Ζωγραφάκης
Mc Yinka
(Μανώλης Αφολάνιο)
Πατρίκιος Κωστής
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός
Βασίλης Μήλιος

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Juan Mayorga
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σκηνικά/Κουστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά