Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη σε αφηγήσεις ιστοριών και παλιών

παραμυθιών, για μικρά και για μεγάλα παιδιά, διαφορετικά κάθε Κυριακή.

 

ΤΟΠΟΙ ΑΠΑΤΗΤΟΙ και ΤΟΠΟΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ

 

Κάτω από τη γη είναι σκαμμένα λαγούμια. Και μέσα στα λαγούμια παράξενα πλάσματα, νάνοι, ξωτικά περπατούν, έρπουν, κρύβονται...


Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τεράστια θαλασσινά κήτη κολυμπούν, μαγικά κλουβιά παραμονεύουν, νεράιδες και πλανεύτρες μάγισσες με τομάρια φώκιας στήνουν τα δίχτυα τους και περιμένουν...
Ψηλά, στα σύννεφα ανάμεσα, κρύβονται κάστρα, ουράνιες κατοικίες, ιπτάμενοι δράκοντες και πελώρια πουλιά!


Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για το ΙΜΚ.


Κατόπιν συνεννόησης διοργανώνονται αφηγήσεις και για σχολεία.

Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος – διασκευή ιστοριών, αφήγηση – τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη
φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας

 

 

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

• Μήλα ολόχρυσα

Καλά φυλαγμένα μέσα στο πολύτιμο κουτί τους, μήλα που δίνουν την αιώνια νεότητα, καρποί που κάνουν το κορμί δυνατό και υγιές... και ποιός δεν θα ήθελε ένα από αυτά τα μήλα; Μάθετε πως τα λαχτάρησαν γίγαντες κακοί, πως βάλθηκαν να τα κλέψουν από την αγκαλιά της πανέμορφης θεάς Ιντούν. Μάθετε μία από τις ωραιότερες ιστορίες, με πονηριές, μάχες και μεταμορφώσεις, στην Χώρα των Παγωμένων Γιγάντων, και στην Ασγάρδη τη Χώρα των Θεών της Σκανδιναβικής Μυθολογίας!

 Πρόσεχε το Γιούσουρι!

Κοιμάται λένε στης θάλασσας τα βάθη. Είναι πανέμορφο, μα είναι κι επικίνδυνο: αλλοίμονο σε κείνον που πάει να το γνωρίσει. Τι είναι το Γιούσουρι; Και πως θα τα βγάλει πέρα, ο Γιάννης μαζί του; Ένας παλιός ελληνικός θρύλος μας κόβει την ανάσα!

 

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

• Ο λόφος που κουδούνιζε!

Συναπαντήματα με σκανταλιάρικα ξωτικά κι ένα ταξίδι στα βάθη της γης κάτω από ένα λόφο όπου όλα τα παράξενα και μαγικά συμβαίνουν σε μια νύχτα που κρατάει.... χρόνια αμέτρητα! Ένα θαρραλέο κι έξυπνο παλικάρι τα βγάζει πέρα και γυρίζει πλούσιο από τη Χώρα των Καλών Ανθρώπων, όπως λένε στην Ιρλανδία τον τόπο που ζουν τα ξωτικά.

 

• Τα χρυσά μαλλιά της Σιφ και τ΄άλλα θαυμαστά τεχνάσματα των νάνων

Στα έγκατα της γης ζουν οι νάνοι! Ακοίμητες ανάβουν οι φωτιές τους κι από τα χέρια τους βγαίνουν έργα περίτεχνα. Πως ο πονηρός θεός ο Λόκι, καταφέρνει τους γκρινιάρηδες νάνους να δουλέψουν για αυτόν; Και πως απόκτησε το σφυρί του ο δυνατότερος των Θεών ο Θωρ και πως η γυναίκα του η Σιφ πήρε πίσω τα πανέμορφα μαλλιά της! Άλλη μια θαυμαστή ιστορία από την Σκανδιναβική μυθολογία!

 

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

• Να σας πω που πήγα! Να σας πω τι είδα!

Δε θα το πιστέψετε! Ταξίδεψα στου Δράκου τη σπηλιά, είδα την Πεντάμορφη με τα χρυσά μαλλιά, καβάλησα φαρί με οπλές σαν τη φωτιά και πέταξα απάνω στου Αετού, του Χρυσαετού τη ράχη!

• Ο Ιβάν ο Τοξότης και το χρυσό πουλί της φωτιάς

Ένα φτερό, χρυσό φτερό οδηγεί ως τα πέρατα του κόσμου! Κι ένα γενναίο παλικάρι συναντά τη Βασίλισσα την Τσαρέβνα τη γλυκειά, πέρα μακριά.... στο Τρισδέκατο Βασίλειο μέσα σε μια βάρκα χρυσή κι αλαφριά!

• Το Σιδεροχόρταρο κι ο Θησαυρός του κόσμου

Κάτω από μια πλάκα με χαλκά σιδερένιο 40 σκαλοπάτια οδηγούν σε μια σπηλιά γεμάτη θησαυρούς; Μα πως ανοίγει η σιδερένια πλάκα;

 


Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

 


Σχετικές ειδήσεις
Βραδιά ανάγνωσης Εντουάρντο Γκαλεάνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.01.2017 12:49
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη διoργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων, παρουσία κοινού, που θα μεταδίδονται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.07.2016 11:12
Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Ύμνους του Πινδάρου μέσα από το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης», που συνδιοργανώνουν η Ηρώ Νικολακέα, ο Ανδρέας Τσολοδήμος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Οργάνωση Πλέον, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
 Εκδήλωση για την 61η επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959
31.03.2016 11:17
Θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εκδήλωση για την 61η επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
Ο συγγραφέας Guy Verhofstadt στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 10:39
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν, παρουσίαση του βιβλίου ''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.