Το Athens Photo Festival που άνοιξε με μεγάλη επιτυχία και επίσημα την αυλαία του στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει

τις «Νύχτες Φωτογραφίας» και το Athens Photo Inspiration 2011.

Νύχτες Φωτογραφίας

Οι Νύχτες Φωτογραφίας προσφέρουν τη δυνατότητα στο ελληνικό φιλότεχνο κοινό να έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις όπως παρουσιάζονται σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας.

Δύο προσκεκλημένοι διευθυντές μεγάλων φεστιβάλ φωτογραφίας παρουσιάζουν μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και διαλέξεων τους θεσμούς τους και δίνουν το στίγμα της σύγχρονης φωτογραφικής ταυτότητας. Οι «Νύχτες Φωτογραφίας» θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 7, 8 Νοεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Οι Νύχτες Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 20:00 και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει:

New York Photo Festival
Παρουσίαση από τον Sam Barzilay
Διευθυντής New York Photo Festival

Eyes on – Μήνας Φωτογραφίας, Βιέννη
Παρουσίαση από τον Thomas Licek
Διευθυντής Eyes on – Μήνας Φωτογραφίας, Βιέννη

Athens Photo Inspiration 2011

Το Athens Photo Inspiration, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 13 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη της Epson και της Sony. Η διοργάνωσή του αποτελεί μία πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση και η διάθεση για δημιουργία.

Το Athens Photo Inspiration 2011 θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών, την απονομή των βραβείων, καθώς και την ειδική έκθεση με τις βραβευμένες φωτογραφίες.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σημείο εκκίνησης: \”Τεχνόπολις\” Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Noεμβρίου
Διάρκεια δράσης: 11:00-18:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως το Σάββατο 13 Noεμβρίου μέσα από:

– το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που υπάρχει διαθέσιμη στο site της διοργάνωσης http://www.photoinspiration.gr/

– την κατάθεση της φόρμας συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης (\”Τεχνόπολις\” Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι), κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του Athens Photo Festival 2011.