Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Inverz- Ton: Δύο μουσικά projects στη Knot Gallery

Inverz- Ton: Δύο μουσικά projects στη Knot Gallery
H Knot Gallery παρουσιάζει τα δύο μουσικά projects: «Inverz/Ton» του Σάββα Μεταξά και Eventless Plot των Good Luck Mr. Gorsky

την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

 

Πέμπτη 10/11
Inverz / Ton

Inverz είναι το προσωπικό μουσικό project του Σάββα Μεταξά (Good Luck Mr. Gorsky).  Το τελευταίο διάστημα η μουσική του επικεντρώνεται στην αναπαραγωγή παλιών δίσκων βινυλίου μέσα από την επεξεργασία τους σε πραγματικό χρόνο και στην συγκέντρωση και αναπαραγωγή δειγμάτων ήχου από μουσικές και μη πηγές. Η καινούργια δισκογραφική δουλειά του με τίτλο \'\'My Machines\'\' θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από την Granny Records.


Ton είναι το πρότζεκτ του Δημήτρη Δαμάσκου (Damcase) και του Χάρη Κουτσοκώστα (Vokal Idiot). Αναλογικές πηγές, field recordings και samplers, χτίζουν ένα ποικιλόμορφο ηχητικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί κανείς να διακρίνει την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών επιρροών. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Granny Records.


Παρασκευή 11/11

Good Luck Mr. Gorsky / Eventless Plot

 

Οι Good Luck Mr. Gorsky σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2004 από τους Σάββα Μεταξά, Σπύρο Εμμανουηλίδη, Θάνο Παπαδόπουλο και Θάνο Μπαντή. Η μουσική τους επικεντρώνεται σε ηλεκτρονικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας τόσο φυσικά όσο και ηλεκτρονικά μέσα. Ηχογραφήσεις πεδίου,αναλογικά συνθεσάιζερ, πιάνο και τρομπέτα είναι οι ηχητικές πηγές που χρησιμοποιούν τελευταία για τη δημιουργία των συνθέσεών τους. Τα μέλη των Good Luck Mr. Gorsky παράλληλα με τη μουσική τους δράση συμμετέχουν στη Granny Records προωθώντας μουσικούς της ελληνικής πειραματικής σκηνής.

 

 Οι Eventless Plot είναι ένα τριμελές σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δανειζόμενοι στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη και αισθητικές αναφορές προσπαθούν να χτίσουν το δικό τους υβριδικό ήχο. Από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και το θόρυβο μέχρι την ηλεκτροακουστική σύνθεση ,την jazz και διάφορους μετά - ηλεκτρονικους πειραματισμούς, η μουσική των Eventless Plot παραμένει πάντα αντισυμβατική και σύγχρονη. Διαφορές αναλογικές πηγές, συνθετητές, παράξενα η οχι φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις πεδίου μεταλλάσσονται ψηφιακά με τη βοήθεια προγραμμάτων max/msp.

 

Οι Eventless Plot έχουν κυκλοφορήσει συνθέσεις  σε διάφορες  εταιρίες και συλλογές με πιo σημαντική έως τώρα την ολοκληρωμένη δουλειά τους ikon στην Granny Records, έχουν σχεδιάσει τον ήχο σε εγκαταστάσεις τέχνης και φιλμ και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Giuseppe Ielasi , Vladislav Delay ,Good luck mr. Gorsky σε σημαντικούς χώρους και διοργανώσεις (Facta Non Verba, Synch Festival,Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και άλλα).

 

http://www.grannyrecords.org/

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου live στο Ίλιον plus
18.04.2016 09:58
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια ανά την Ελλάδα συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην Αθήνα και στο ΙΛΙΟΝ plus, το νέο συναυλιακό στέκι στο κέντρο της πόλης.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.