Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Τα παιδιά κάνουν προτάσεις

Τα παιδιά κάνουν προτάσεις
Η χαρακτική δεν είναι και 100% δημοφιλής στους κύκλους των απανταχού φίλων των εικαστικών. Ουδείς νοιάζεται. Πόσο μάλλον μικροί μαθητές οι οποίοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον Τεχνοχώρο.

Η χαρακτική δεν είναι και 100% δημοφιλής στους κύκλους των απανταχού φίλων των εικαστικών. Ουδείς νοιάζεται. Πόσο μάλλον μικροί μαθητές οι οποίοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον Τεχνοχώρο.  


 
Ο Τεχνοχώρος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του κέντρου Χαρακτικής Αθηνών παρουσιάζει τις Προτάσεις.

Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 23, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε έργα χαρακτικής μαθητών αλλά και πρώην μαθητών του κέντρου.

 Στην έκθεση θα μπορέσετε να δείτε διάφορων ειδών έργα χαρακτικής. Το καθένα από αυτά αναδεικνύει το κόσμο κάθε μαθητή, και εκφράζει το λόγο για το οποίο επέλεξε αυτή τη τόσο δύσκολη και ειλικρινή τέχνη.

Κάποιος μπορεί επειδή μόνο έτσι μπορεί να εκφράζεται, κάποιος άλλος προτίμησε τη χαρακτική με σκοπό να τη γνωρίσει και να τη κατακτήση.

 Στόχος των παιδιών είναι να καταφέρουν να γοητεύσουν το κοινό και να το οδηγήσουν στο ταξίδι της τέχνης. Η επιλογή των έργων συνέβη από τους ίδιους τους καθηγητές των παιδιών. Εργα τους εκθέτουν οι παρακάτω: Ελβίρα Γουλιέλμου, Μυρτώ Δηγόνη, Ντιάνα Ζερβάκη, Νάσος Καραμπάτσος, Λίλα Μαδούρου, Μελισάνθη Μαχούτ, Άννα Σίτρα, Χαρούλα Χατζηνικολαόυ και η Φλοράνς Χτηστάκη.

INFO
Τεχνοχώρος: Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: Από 6 έως 23 Ιουνίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Χαρακτική - Παναγιώτης Γράββαλος (1933 - 2014): έκθεση στον Εικαστικό Κύκλο
29.10.2015 12:21
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο έκθεση χαρακτικής του Παναγιώτη Γράββαλου (1933 - 2014).
Τα παιδία παίζει…: Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
26.10.2015 11:52
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής –Χαρακτικής – Κεραμικής «Τα παιδία παίζει…» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.