Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το δέντρο που «πληγώναμε» με τα πινέλα

Το δέντρο που «πληγώναμε» με τα πινέλα
Μια πρωτότυπη, πραγματικά, έκθεση φιλοξενεί ο Εικαστικός Κύκλος. Δεκαέξι καλλιτέχνες ενώνουν τις λαδομπογιές τους και ζωγραφίζουν στον καμβά αξιοπερίεργα θέματα, με αφορμή... ένα δέντρο.

Μια πρωτότυπη, πραγματικά, έκθεση φιλοξενεί ο Εικαστικός Κύκλος. Δεκαέξι καλλιτέχνες ενώνουν τις λαδομπογιές τους και ζωγραφίζουν στον καμβά αξιοπερίεργα θέματα, Με αφορμή… ένα δέντρο.


Δεκαέξι καταξιωμένοι ζωγράφοι ενώνουν τις ιδέες τους και δημιουργούν έχοντας ως πηγή έμπνευσης ένα δέντρο. Ο χώρος τέχνης Εικαστικός Κύκλος στο Κολωνάκι εγκαινιάζει τη Πέμπτη 24 Μαϊου έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Με αφορμή ένα δέντρο...»

Ο Απέργης, ο Γέρος, ο Ζουμπουλάκης, ο Λιβάνης, ο Μυταράς και ο Σάμιος , είναι μερικοί από τους δεκαεξί γνωστούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την ομαδική έκθεση. Θέμα της θα αποτελεί ένα δέντρο, πως και με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να σκεφτεί ένα δέντρο.


Το αποτέλεσμα της πρωτοποριακής αυτής συνεργασίας, υπήρξε εντυπωσιακό. Τα έργα που φιλοξενούνται στην έκθεση μαγεύουν και ταξιδεύουν μέσα στη φύση.


INFO
Εικαστικός Κύκλος: Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, τηλ.: 2107291642
Διάρκεια έκθεσης: από 24 Μαΐου έως 23 Ιουνίου
www. Okastikos-kiklos.gr

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Common Platforms: a Βlind Date Iran, Afghanistan, Syria, Greece, Argentina, Spain, Great Britain στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.10.2016 13:45
Ο Αντώνης Βολανάκης και η Ραφίκα Σαουίς ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους. Πρώτος σταθμός ήταν ένα διαπολιτισμικό art residency με καλλιτέχνες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, τοπικούς και από άλλα μέρη του κόσμου.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
...όπως μπορώ, όσο μπορώ...: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Underflow
17.05.2016 11:15
Η γκαλερί Underflow σας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στην ομαδική έκθεση «...όπως μπορώ, όσο μπορώ...» δεκαέξι καλλιτεχνών που λένε όχι —βάζουν ένα καρφί— στη λογοκρισία.
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.