Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Το Champions League της τέχνης!

Το Champions League της τέχνης!
Η διεθνής συνάντηση αιθουσών σύγχρονης τέχνης στήνει ένα μεγάλο πανηγύρι σε μια πλειάδα γκαλερί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η ελληνική art fair, Art Athina 2007, πιο μαξιμαλιστική από ποτέ, κάνει δυναμικό Restart, όπως ακριβώς είναι και το σύνθημά της.

Η διεθνής συνάντηση αιθουσών σύγχρονης τέχνης στήνει ένα μεγάλο πανηγύρι σε μια πλειάδα γκαλερί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η ελληνική art fair, Art Athina 2007, πιο μαξιμαλιστική από ποτέ, κάνει δυναμικό Restart, όπως ακριβώς είναι και το σύνθημά της.


Μια γκαλερί, δυο γκαλερί, χιλιάδες γκαλερί! Ενα μεγάλο εικαστικό γεγονός, επιστρέφει δυναμικά για 13η φορά, κάνοντας Restart στην Art Athina. H πολύπλευρη αυτή καλλιτεχνική διοργάνωση, φέρνει στο προσκήνιο διεθνή ονόματα και τάσεις, σε μια προσπάθεια ανάδειξης όχι μόνο της εγχώριας σκηνής αλλά και της διεθνούς.

Από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, περισσότερες από 70 αίθουσες τέχνης συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο event, ενώ η Ρωσία έχει το προνόμιο να είναι η τιμώμενη χώρα.    

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Parallel plan, ένα παράλληλο πρόγραμμα με θεματικές εκθέσεις, projects και ομιλίες , ενώ για το πρόγραμμα Βasic Plan , 48 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιαστούν σε περίπτερα ( booths ), μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι 10 galleries του Contemporary Club .


Η Art Athina στο πλαίσιο του Basic Plan θα αναθέτει κάθε χρόνο σε μια διαφορετική γκαλερί να προτείνει κάποιο παράλληλο project. 
Φέτος επελέγη η γκαλερί της Αθήνας The Breeder η οποία πρότεινε το project με τίτλο  Contemporary Club , και στο οποίο προσκαλούνται εννέα γκαλερί με σημαντική διεθνή παρουσία σε μερικές από τις μεγαλύτερες art fairs του κόσμου. 
 

INFO
Για περαιτέρω πληροφορίες, πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα: 
www.artathina.com


  

Σχετικές ειδήσεις
BULB Photos Annual Exhibition στο Booze
13.07.2016 11:36
Η ΒULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεσή της που θα πραγματοποιηθεί στο Booze μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου 2016.
REM-Brand Name 2016: Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
15.06.2016 17:09
Το REM-Brand Name που διοργανώνει η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει από τις 28 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και 5 ευρώ!
Erase and Rewind: έκθεση του Αντώνη Γιακουμάκη στη γκαλερί Art Zone 42
04.03.2016 14:52
Τη νέα ενότητα έργων του με τίτλο Erase and Rewind παρουσιάζει ο Αντώνης Γιακουμάκης στην γκαλερί ArtZone 42, σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Έκθεση για τις Ειδικές Εκδόσεις 1966-2016 της Γκαλερί Ζουμπουλάκη
18.02.2016 11:37
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, από το 1966 που ανοίγει τον χώρο στην Κριεζώτου 7, εκτός από τη συστηματική προώθηση της Σύγχρονης Τέχνης –μέσω των εκθέσεων, προβάλλει το έργο των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών μέσα από τις ειδικές της εκδόσεις, χαρακτικά, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες, giclée prints κ.λπ.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
30.12.2015 13:33
Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.