Οι αγαπημένοι του Ελληνικού ροκ κοινού, οι Puressence από το Manchester της Αγγλίας, έρχονται στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα χρόνο για να εμφανιστούν

μπροστά στο πολυπληθές κοινό τους, να παίξουν τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και το νέο άλμπουμ τους “Solid State Recital” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και στη χώρα μας από τη Rockarolla!

Οι Puressence θα εμφανιστούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Club του Μύλου με το οποίο δηλώνουν ερωτευμένοι!

Στο σετ της συναυλίας θα περιλαμβάνονται οι μεγάλες επιτυχίες και τα αγαπημένα κομμάτια τους αλλά θα παιχτούν ακόμη, B-Sides και ακυκλοφόρητα κομμάτια από την εικοσάχρονη καριέρα τους αλλά και ολοκαίνουργια κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ τους.

Οι Puressence με το Solid State Recital – στο οποίο περιλαμβάνεται το Burma που δόθηκε στη κυκλοφορία νωρίτερα φέτος, το single “In Harms Way” που παίζεται κατά κόρον από πολλά ραδιόφωνα όλης της χώρας αλλά και το “When Your Eyes Close”, το ντουέτο με την Judy Collins, την αμερικάνα folk icon – δίνουν το πέμπτο άλμπουμ τους (πλέον του προπέρσινου best of τους) από τη πρώτη τους κυκλοφορία πριν 15 χρόνια!

Την συναυλία ανοίγουν οι: BROKEN TEMPO. Guest band: MARY’S FLOWER SUPERHEAD
MARY’S FLOWER SUPERHEAD

Οι Mary’s Flower Superhead, με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους «Mary’s Flower Superhead» (2004) και «Sway» (2010), από την ίδρυση τους (2003) και μετά έχουν δώσει αρκετά live σε όλη την Ελλάδα. Επίσης έχουν παίξει support στους: Placebo, Six By Seven, Madrugada, Erase Errata, StarMarket. Σημαντική στιγμή στην πορεία της μπάντας το live στο Europavox Festival στο Clermont Ferrand της Γαλλίας (στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής το Μάιο του 2010) καθώς και οι εμφανίσεις σε Σόφια και Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 2011 στα οποία το power pop τρίο από τη συμπρωτεύουσα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από ένταση που μεταφέρεται στο κοινό μέσω του ηλεκτρισμού της μπάντας από τα staccato disco-punk riffs και τα συναισθηματικά φορτισμένα φωνητικά. Το τελευταία clip της μπάντας ”The boy you can’t destroy” & “She saide”σκηνοθετημένα από τον Μάριο Ερμητικό Σπύρογλου απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από μουσικούς παραγωγούς και κοινό.

Οι MFS τέλη του 2011 θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά.

www.myspace.com/marysflowersuperhead  

BROKEN TEMPO

Οι BROKEN TEMPO δημιουργήθηκαν πριν από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή μορφή της μπάντας διαμορφώθηκε πριν ένα χρόνο. Το κυριότερο κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν τα μέλη των BROKEN TEMPO ήταν ότι συνεχίζουν να προσεγγίζουν τη μουσική με τον ίδιο ρομαντισμό που είχαν και όταν ξεκίνησαν τα πρώτα τους μουσικά βήματα, παρόλο που όλοι τους έχουν γράψει «χιλιόμετρα» σε διάφορα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Η μουσική μας αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιων προσπαθειών να συνδυάσουμε την τεχνολογία και τον σύγχρονο ήχο με τα κλασικά «ροκ» όργανα και ενορχηστρώσεις. Μέσα σε αυτό πλαίσιο ο ακροατής ίσως δυσκολευτεί να προσδιορίζει ακριβώς τον ήχο μας, αφού μέσα στο ίδιο κομμάτι θα εντοπίσει smooth φωνητικά, ψυχεδελικές κιθάρες, funk μπάσα, ambient synth lines, βιολιά, trip-hop αλλά ροκ ρυθμούς και άλλα πολλά. Στόχος όμως είναι ο συνδυασμός αυτός να γίνεται αρμονικά και όχι να γίνει αυτοσκοπός.

Από τις συναυλίες που έχουμε δώσει ξεχωρίζουμε τη συναυλία-παρουσίαση του EP μας στο GAIA live, καθώς και όταν ανοίξαμε συναυλίες διάσημων συγκροτημάτων, όπως οι Red Snapper, οι Club des Belugas και οι Zagar.

Στο EP μας που μόλις κυκλοφόρησε περιέχει τρία πρωτότυπα τραγούδια και μία «διαφορετική» διασκευή του Personal Jesus των Depeche Mode.

Στην ιστοσελίδα μας στο Bandcamp μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το EP σε mp3 υψηλής ποιότητας, καθώς και να το ακούσετε. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει και το EP στην κλασική πια μορφή του CD.

Myspace: www.myspace.com/brokentempoband

Μέλη:
Κατερίνα Παπαγεωργίου: Φωνητικά
Κωνσταντίνος Υφαντής: Κιθάρες
Κώστας Μπαλατσός: Τύμπανα
Θεοχάρης Γκέγκας: Μπάσο
Ηλίας Τσιπτσές: Βιολί, πλήκτρα & programming