Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Και οι δυο είναι υπέροχοι!

Και οι δυο είναι υπέροχοι!
Οι καλλιτέχνες Βασίλης Πούλιος και Βασίλης Αβραμίδης ενώνουν τις εικαστικές δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις ατομικές τους εκθέσεις μαζί, στην αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects/artforum στη Θεσσαλονίκη.

Οι καλλιτέχνες Βασίλης Πούλιος και Βασίλης Αβραμίδης ενώνουν τις εικαστικές δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις ατομικές τους εκθέσεις μαζί, στην αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects/artforum στη Θεσσαλονίκη.

Η αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects / Artforum φιλοξενεί δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις, του Βασίλη Πούλιου και του Βασίλη Αβραμίδη.

Το έργο του Βασίλη Πούλιου, βραβευμένος με το Α βραβείο στην 4η Μπιενάλε του 2006, είναι δουλεμένο με δάχτυλα και γόμα, τα οποία χρησιμοποιεί για να δημιουργεί φωτοσκιάσεις και διαφορετικούς, σωστούς τόνους σε φωτογραφίες, μετατρέποντας τες σε έργα τέχνης.

Ο ίδιος λέει για τις δημιουργίες του ότι «προσπαθεί να καταγράψει ένα βλέμμα εσωτερικό, εξερευνητικό, διεισδυτικό, μοναδικό…».

Ο Βασίλης Αβραμίδης, από την άλλη, έχει εμπνευστεί από κεφάλια, κράνη και άλλα είδη προστασίας.

Τα έργα του δουλεμένα με το χέρι, με κινήσεις φαρδιάς πινελιάς και ροή υγρού χρώματος, φαινομενικά «βαλσαμωμένα» και παγωμένα, εξυπηρετούν ένα και μοναδικό σκοπό: να παρουσιάσουν στο θεατή τα επίκτητα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν άμεσα να προσδίδουν.


INFO
Tsatsis Projects / Artforum: Μητροπόλεως 12 (3ος όροφος), Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 257552
Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 21.00 και Σάββατο 11.00 με 15.00


Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
13.01.2017 14:37
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena, από τις 12 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Στιγμιότυπα».
Ai WeiWei / In & Out: Κύκλος τεσσάρων διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
23.09.2016 12:16
Ποια είναι άραγε η σχέση μεταξύ της τέχνης, της αισθητικής, του πολιτικού ακτιβισμού και της κοινωνικής κριτικής; Και ποιος είναι στ’ αλήθεια αυτός ο διάσημος και αμφιλεγόμενος Κινέζος καλλιτέχνης, οι δράσεις του οποίου γίνονται πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο και οι εκθέσεις του περιζήτητες από όλα τα μεγάλα μουσεία, δημιουργώντας πρωτοφανή προσέλευση και ρεκόρ επισκεψιμότητας;
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Δύο εκθέσεις, του Στέργιου Στάμου και του Γιώργου Βορρέ, στο Patmos Aktis Suites & Spa
14.06.2016 12:44
Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασίαμε τις αίθουσες τέχνης Kapopoulos Fine Arts και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα στη Χώρα της Πάτμου, Kapopoulos Fine Arts- Patmos Gallery, διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκθέσεις αυτό το καλοκαίρι.
Η τέχνη ανθίζει στην οδό Λεμπέση: Δύο εκθέσεις των Γιώργου Πανταζή και Μίλυ Μαρτιώνου
05.05.2016 14:14
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μας προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την τέχνη με μία άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.