Θα ομολογήσω ότι ανακάλυψα σχετικά αργά τον Matt Elliot και τις δουλειές του, και δεν είχε τύχει να τον δω σε κάποια από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, οπότε όταν η “Catch The Soap” ανακοίνωσε το live του στην  Αθήνα, ήμουν αρκετά ανυπόμονος και περίεργος με το τι θα δω… Και νομίζω ότι αποζημιώθηκα και με το παραπάνω!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα γεμάτο “Six dogs” περίμενε να ξεκινήσει το live και λίγα λεπτά πριν τις δέκα και για περισσότερο από μισή ώρα, η Κατερίνα Παπαχρήστου από τους “Tango With Lions” ανέλαβε να μας βάλει στο κλίμα της βραδιάς.

Παίζοντας (είτε με την ηλεκτρική κιθάρα, είτε με το πιάνο) και τραγουδώντας κομμάτια από την πρώτη της δουλειά “Verba Time”, αλλά και καινούριο υλικό, ζέσταινε τον κόσμο από κάτω. Το “In A Bar” και το “Red and Yellow Rooms” ήταν οι πιο καλές στιγμές της.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην Κατερίνα και εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια. Μετά από ένα δεκάλεπτο διάλλειμα, ανέβηκε ο κύριος Elliott. Πάνω  στην σκηνή τον περίμεναν οι πεταλιέρες του που είναι οι αχώριστοι “συνεργάτες” του και αμέσως μας έβαλε στον κόσμο του. Έναν κόσμο που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι. Με στίχους για φαντάσματα και ναυάγια και τις σπαρακτικές κραυγές του, αντιλαμβάνεστε ότι το μελαγχολικό στοιχείο ήταν κυρίαρχο.

Κάνοντας χρήση ακουστικής κιθάρας, φλάουτου, μελόντικας, έχτιζε σταδιακά κάθε κομμάτι του και με την φωνή του σε πρώτο ρόλο που ανέβαινε τονικότητες χρησιμοποιώντας samplers, δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα που ειλικρινά σε ταξίδευε από την Ρωσία μέχρι την Ισπανία με τις μελωδίες που άκουγες. Για μιάμιση ώρα έπαιξε τραγούδια από την δισκογραφία του μεταξύ άλλων τα “Also Ran”, “Something about ghosts”, ”I name this ship the tragedy bless her and all who sail with her” και “Bomb the stock exchange”.
Για το τέλος, μας φύλαγε μια διασκευή του “ I Put A Spell On You” αλλά δεν το ολοκλήρωσε όπως θα ήθελε διότι τον πρόδωσε ένας από τους «συνεργάτες του»! Μια κρύα και συννεφιασμένη νύχτα στην Αθήνα που η μουσική του Matt Elliott ήταν ότι έπρεπε…

Πού; Six Dogs
Πότε; 23-10-2011

Του Μπάμπη Βασιλειάδη