Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Graveyard Café Band: ελευθερία ή θάνατος στον πολυχώρο Faust

Graveyard Café Band: ελευθερία ή θάνατος στον πολυχώρο Faust

Η bijoux de kant εγκαινιάζει τον νέο πολυχώρο της Αθήνας "Faust" (Καλαμιώτου και Αθηναϊδος) με τη μουσική περφόρμανς "GRAVEYARD

CAFE BAND / ελευθερία ή θάνατος", από τις 12 Νοεμβρίου 2011 και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.15.


bijoux de kant


Η bijoux de kant δημιουργήθηκε από τον εικαστικό – σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα τον Δεκέμβριο του 2010.


Το 2011 διοργάνωσε την ομαδική έκθεση «Recording actions» στο TAF σε επιμέλεια Αλέξιου Παπαζαχαρία και παρουσίασε τις παραστάσεις:


«Χρώματα», παράσταση βασισμένη στη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).        

                                           
 «Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων», παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Johann Wolfgang von Goethe, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών & bijoux de kant). 


«Graveyard Café band/ ALIVE», μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα στο (παραγωγή: bijoux de kant).

 

Graveyard Café Band:


Η «Graveyard Café Band» αποτελεί μουσικοθεατρική μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009 και τις παραστάσεις της σκηνοθετεί και σκηνογραφεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Η πρώτη της παράσταση με τον τίτλο «IN EXTREMIS», παρουσιάστηκε στο TAF τη σεζόν 2009-2010 σε παραγωγή της ομάδας «Πασπαρτού» και η δεύτερη, με τον τίτλο «ALIVE», παρουσιάστηκε σε παραγωγή της «bijoux de kant», τη σεζόν 2010-2011, στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

 


Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Κατασκευή κουστουμιών: Χαρά Δάρμα
Ειδικές κατασκευές: Έλενα Κουφάκη
Παντιέρα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

 

Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος


 

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Οι Da Band live στο Faust
16.02.2016 16:55
Οι Da Band είναι ένα 6-μελές σχήμα upbeat μουσικών που θα αναλάβει τη διασκέδασή μας στο Faust με ένα πολύ δυνατό soul-funk πρόγραμμα γνωστών ακουσμάτων.
Athens Big Band Goes to the Movies στο θέατρο Παλλάς
26.01.2016 12:50
Με τη μουσική παράσταση της Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κλείνει τον κύκλο των χειμερινών εμφανίσεων των Μουσικών του Συνόλων στο θέατρο Παλλάς.
Οι Da Band live στο Faust
21.12.2015 12:57
Οι Da Band είναι ένα 6-μελές σχήμα upbeat μουσικών που θα αναλάβει τη διασκέδασή σας με ένα πολύ δυνατό soul-funk πρόγραμμα γνωστών ακουσμάτων, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Faust.
The Moka Band Live @ Faust
09.12.2015 13:11
Η THE MOKA BAND επιστρέφει ξανά στις 15 Δεκεμβρίου 2015 στον αγαπημένο χώρο του Faust, πιο ανανεωμένη από ποτέ!