Ένας αληθινός σουπερ σταρ, ένας ζωντανός θρύλος του ροκ, πολυβραβευμένος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, ο μοναδικός Έλβις Κοστέλο …

σε μία πρωτόγνωρη ακουστική εμπειρία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011.

Σύγχρονος μύθος της διεθνούς μουσικής σκηνής, μα πάντοτε ανατρεπτικός, ο «μεγάλος πειραματιστής της σύγχρονης διεθνής σκηνής και ιδανικός περιηγητής της ροκ, τζαζ, σόουλ και κλασικής μουσικής», στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, θα οδηγήσει και το ελληνικό κοινό σε μία σπάνια μελωδική περιπλάνηση, σε μία ιστορική διαδρομή στις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας του.

Με τις δύο σκηνικές ιδιότητες του, αυτή του κορυφαίου ερμηνευτή κι εκείνη του σπουδαίου σολίστα μουσικού, ο Έλβις Κοστέλο μας μυεί στην ουσία της ακουστικής απόλαυσης και της υπερβατικής ψυχικής ανάτασης, μας εισάγει στα ενδότερα της έμπνευσης, μας ανοίγει την πόρτα στην κάμαρα των θησαυρών της αυθεντικής δημιουργίας, με μοναδικό κλειδί της εξαίσια φωνή του και την περίφημη κιθάρα του.

Το αθηναϊκό κοινό την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, στο Μέγαρο Μουσικής, θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε μία αληθινή μελωδική μυσταγωγία, να γίνει μέρος της προσωπικής παρέας του Κοστέλο, αφού αυτή ακριβώς είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ροκ σταρ, με το νέο του κόνσεπτ.

Να ακούσει και να χαρεί, όχι απ’ τις τρομακτικές αποστάσεις των σταδίων στις συνηθισμένες ροκ συναυλίες, αλλά εκ του πλησίον, «απ’ όσο πιο κοντά είναι δυνατόν», μία μαγική κιθάρα και την «πλέον χαρακτηριστική φωνή» της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ωριμασμένη με τα χρόνια σαν το καλό κρασί, να αποδίδουν ιδανικά τις μεγάλες του επιτυχίες.

Από τα πολυαγαπημένα, αλησμόνητα και κλασικά πια «My Aim is True», «I Still Have That Other Girl» και «Watching the Detectives» ως τα πρόσφατα άλμπουμ του που γνωρίζουν ήδη τεράστια επιτυχία. Σαν το «The River in Reverse» που έγραψε με τον Άλαν Τουσέν για τον τυφώνα «Κατρίνα» στην Νέα Ορλεάνη, ή το «National Ransom», ένα «μουσικό μανιφέστο» ενάντια στην Wall Street και την οικονομική κρίση!

ELVIS COSTELLO

Ο διάσημος βρετανός τραγουδοποιός (ιρλανδικής καταγωγής) Έλβις Κοστέλο, γεννήθηκε το 1954 στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ.

Το 1977 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ \”My Aim is True\” γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Από τότε και μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε περισσότερα από 30 άλμπουμ, κατακτώντας την παγκόσμια καταξίωση, πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργώντας ένα φαν κλαμπ εκατομμυρίων πιστών οπαδών και κερδίζοντας αμέτρητα βραβεία. Το 1999 βραβεύτηκε με Grammy για το τραγούδι \”I Still Have That Other Girl\”  από το άλμπουμ \”Painted from Memory\” που έγραψε και τραγούδησε με την συνεργασία του διάσημου συνθέτη και πιανίστα Burt Bacharach. Στην πολύχρονη καριέρα του συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως ο Paul McCartney, ο Brian Eno και ο Chet Baker, ενώ η ανάγκη του για συνεχή ανανέωση και πειραματισμό, τον έκαναν να μετακινείτε από τη ροκ στη τζαζ, και από τη σόουλ στην κλασική μουσική και στην όπερα.

Ο  Έλβις Κοστέλο όμως δεν είναι διατεθειμένος να επαναπαυθεί στις δάφνες του παρελθόντος και στα όσα έχει μέχρι τώρα καταφέρει. Με εμφανή τα σημάδια της ανανέωσης μετά τη μετακίνησή του στον Καναδά, το γάμο του με τη διάσημη τζαζ τραγουδίστρια Νταϊάνα Κρολ και τον ερχομό των δίδυμων γιων του, ηχογραφεί το \”National Ransom\” φανερά επηρεασμένος από την αμερικανική μουσική παράδοση αυτή τη φορά. Το άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε (Οκτώβριος 2010) έχει ήδη κερδίσει την εύνοια των κριτικών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τόσο για τους στίχους, όσο και γι’ αυτή καθαυτή τη μουσική που περιέχει, μια και χαρακτηρίζουν το νέο «πείραμα» του Κοστέλο, άκρως πετυχημένο.