Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι κήποι της ψυχής μας

Οι κήποι της ψυχής μας
Η Ελένη Καμμά με την έκθεσή της στο Gazonrouge συνθέτει ένα υπέροχο κολλάζ από ονειρικές εικόνες που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.

Η Ελένη Καμμά με την έκθεσή της στο Gazonrouge συνθέτει ένα υπέροχο κολλάζ από ονειρικές εικόνες που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.


Μέσα από ένα παράλογο κολλάζ, ένα παζλ αρχιτεκτονικών σχεδίων, η Ελένη Καμμά δημιουργεί τους Κήπους των άγουρων συγκινήσεων, οι οποίοι είναι νοεροί, ψυχικοί, με μία αιωρούμενη υπόσταση.

Η έκθεση με τίτλο Once past the years of green emotion χαρακτηρίζεται από στοιχεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και διακοσμητικών μοτίβων, τα οποία συνδέονται και συνυπάρχουν, δημιουργώντας κόσμους ουτοπικούς, που μόνο η ψυχή θυμάται.

Ο συμβολισμός που προβάλλουν οι Κήποι είναι αυτός της αιώνιας επιστροφής, της άνθισης και της ξήρανσης, της καταιγίδας και της γαλήνης και προπάντων της γέννησης και του θανάτου.

Με λίγα λόγια, αποτελούν τους Κήπους της ψυχής, όπου εκεί όλοι κατοικούμε σε μία άλλη, αλλά παράλληλη διάσταση, κρύβοντας τις συγκινήσεις και τις ψυχοσωματικές μας εμπειρίες.

Info
Gazonrouge: Βίκτωρος Ουγκό 15, Αθήνα. Διάρκεια έκθεσης έως 19 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις
Κωνσταντίνος Πίττας, Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης, 1985-1989: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
28.09.2016 17:26
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση, Κωνσταντίνος Πίττας, Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης, 1985-1989 στο κτήριο της οδού Πειραιώς, σε επιμέλεια του καθηγητή φωτογραφίας Κωστή Αντωνιάδη. Τα εγκαίνια έχουν οριστεί για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως 20 Νοεμβρίου 2016.
Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ: έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
21.09.2016 14:39
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά η έκθεση «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης».
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Έκθεση «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων» στη Ναντ της Γαλλίας
06.07.2016 14:29
Η έκθεση «Icônes, Trésors de Réfugies / Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», η οποία εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 2016 στη Ναντ της Γαλλίας και θα διαρκέσει έως 13 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε από το Château de Ducs de Bretagne- Musée d’ Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Κήποι ανάμεσα/Gardens between: έκθεση της Ιόλης Ξιφαρά στη Σύρο
10.06.2016 12:07
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Ιόλης Ξιφαρά «Κήποι ανάμεσα/Gardens between», το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».