Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Υπό το μηδέν στο θέατρο ΠΚ

Υπό το μηδέν στο θέατρο ΠΚ

Το θέατρο ΠΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Υπό το μηδέν» του 30χρονου ‘Αμπελ Θαμόρα, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο κοινού

στη Βαλένθια το 2009.


Ένα έργο στο οποίο το χιούμορ, οι συγκρούσεις, η αγωνία, η τρυφερότητα, ο φόβος και η ανθρωπιά διαδέχονται το ένα το άλλο αποκαλύπτοντας … την πολυδιάστατη παλέτα του νου και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

 

Σάββατο βράδυ… ένα κρεοπωλείο γίνεται στόχος ληστών. Ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλός του εγκλωβίζονται μέσα στο ψυγείο... Μια αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει στον απόηχο μιας αόρατης κλεψύδρας που νιώθουν ν’ αδειάζει επικίνδυνα και την οποία πρέπει πάση θυσία να  σταματήσουν, πριν να είναι πολύ αργά…


Έρχονται αντιμέτωποι με το ανυπόφορο ψύχος, ο ένας με τον άλλον αλλά τελικά  με τον ίδιο τους τον εαυτό. Το παρελθόν, το ένστικτο της επιβίωσης και η ελπίδα τους για το μέλλον διασταυρώνονται σ’ ένα υπό το μηδέν παρόν,  που ίσως μας κάνει να αναλογιστούμε το δικό μας πεπρωμένο, τον σκοπό και την αξία που δίνουμε στην ζωή μας, όταν στην πραγματικότητα ο θάνατος παραμονεύει καθημερινά, ενώ εμείς απλά αγνοούμε το πότε, το πού και το πώς!

 

Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης  /  Νεκτάριος Λουκιανός
                                                                 

Συντελεστές:


Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ -Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κέλλυ Καρακούλη
Φωτογραφία : George Alexandrakis
Art Work: Amarildo Topalis


 

Σχετικές ειδήσεις
«Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση»: Παράταση παραστάσεων
25.01.2017 12:48
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει την παράταση της παράστασης του έργου του Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
Η Αποστολή - Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χ. Μύλλερ:  β' κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Άττις
01.11.2016 11:49
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων (Μάιος – Ιούνιος 2016), παρουσιάζει εκ νέου το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.